Ženi se nadule noge od ujeda komarca! (FOTO)

Sofija Luts, 42-godišnjakinja iz Kejptauna, patila je od limfadema zbog koga su joj se noge nadule, i svaka je težila 65 kg, ali bilo ju je sramota da ode kod lekara zato što je mislila da je njena težina rezultat prejedanja

  • 0

Žena koja je bila prikovana za krevet pet godina zbog svojih ogromnih nogu ponovo je prohodala nakon što je zatražila pomoć.

Sofija Luts, 42-godišnjakinja iz Kejptauna u Južnoafričkoj Republici, patila je od limfadema zbog koga su joj se noge nadule, i svaka je težila 65 kg, ali bilo ju je sramota da ode kod lekara zato što je mislila da je njena težina rezultat prejedanja.

Njena težina je skočila sa 90 kg na skoro 320, otkako ju je ujeo komarac 2006. godine. Pretpostavlja se da joj je insekt preneo larvu koja je blokirala kanal za odvođenje tečnosti u limfnom sistemu, zbog čega su joj noge otekle.

Pomajka dvoje dece toliko je otežala da više nije mogla ni da ide u toalet bez pomoći. Postala je depresivna i okrenula se hrani za utehu, što je izazvalo još drastičnije povećanje telesne težine.

Kada se konačno obratila doktorima za pomoć, morala je da počne sa radikalnom dijetom, na kojoj je izgubila 25 kg za 25 dana, da bi mogla da bude operisana.

Prebačena je u Johanesburg, na dušeku u kombiju, kako bi se obavila operacija. Pod vođstvom doktora Dirka Lerua, višak tečnosti je izvučen iz njenih nogu, a nako toga je i višak kože uklonjen.

- Mislila sam da ću da umrem u krevetu. Bilo je užasno, deca su morala da mi pomažu da idem u toalet - rekla je Sofija.

Nakon operacije, njena telesna težina je pala na 130 kg.

- Ovo je čudo. Prvi put sam prohodala nakon pet godina. To je bio veoma emotivan trenutak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA