Da li biste se provozali najopasnijim biciklom na svetu? (VIDEO)

"Nora" je bicikl na mlazni pogon koji dostiže brzinu od 50 kilometara na čas. Kao što možete i da pretpostavite, užasno je nesiguran, ali istovremeno i strašno zabavan

  • 2

Britanski inovator Kolin Furze izumeo je ludi bicikl na mlazni pogon pod imenom "Nora". Zalepio je kućno pravljeni avionski motor na stari bicikl, a ova kreacija je možda najopasniji bicikl ikad napravljen.

Iako sebe smatra inženjerom, samo je vodoinstalater koji voli da majstoriše. Poznat je po tome što je napravio najduži motocikl, najbrži skuter i kolica koja pokreće gas, koristeći delove kojima bi samo nasmejao i prave inženjere.

Poslednje njegovo dostignuće je ovaj bicikl na mlazni pogon koji dostiže brzinu od 50 kilometara na čas. Kao što možete i da pretpostavite, prilično je nesiguran, ali istovremeno i strašno zabavan.

Nora je doslovno jedno vrelo vozilo, jer se ručno pravljeni motor toliko usija tokom vožnje da poprimi jarko crvenu boju. Međutim, vrelina nije jedina stvar koja bi trebalo da brine onog ko se usudi da sedne na Noru: predložena brzina je 35 kilometara na čas, i ukoliko se poveća na maksimum, postaje jako teško kontrolisati vozilo, što može dovesti do toga da vam guma eksplodira ili čak ugrozi život.

Pogledajte video-snimak:

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA