OČITAO IM LEKCIJU: Sveštenik prerušen u beskućnika prisustvovao misi

Jedan američki sveštenik na nesvakidašnji način odlučio je da proveri kako se crkvena zajednica odnosi prema "običnim" ljudima, pa je prerušen ušao u crkvu

  • 10

Mormonski sveštenik Dejvid Muselman se prerušio u beskućnika i otišao u svoju crkvu za vreme nedeljne mise. S obzirom na to da je išao u crkvu u kojoj i sam služi misu, uzeo je profesionalnu šminkerku koja je na Fejsbuku objavila fotografije njegove transformacije u beskućnika.

Tako prerušen, ušetao je na nedeljnu misu, u mormonsku crkvu u Tejlorsvilu. Bio je jako prljav, ćopao je i mrmljao sebi u bradu. Nakon ulaska u crkvu, pet ljudi ga je zamolilo da izađe napolje, neki su mu dali nešto novca, neki su ga ignorisali, a dosta je njih namerno izbegavalo njegov pogled.

- Njihova nemoć da prihvate činjenicu da sam tamo, bila mi je vrlo iznenađujuća - rekao je Muselman.

Sveštenik je rekao da su najbolje reagovala deca, koja su čak htela da mu daju novac. Deca su pre toga prvo tražila odobrenje od roditelja, a Muselman je naveo da su neki roditelji bili zgroženi idejom da mu njihova deca prilaze.

Pre mise sveštenik je zamolio okupljene da mu dozvole da nešto kaže i zahvali se što su ga primili, ali su ga svi čudno gledali. Tada je ustao i skinuo periku, naočare i lažne brkove, a vernici i ostali sveštenici koji su ga poznavali bili su u šoku kada su videli ko se krije iza lica jednog beskućnika.

- Bilo me je toliko sramota što tog čoveka nisam hteo da pozdravim samo zato što je izgledao čudno - rekao je jedan od sveštenika koji je bio na misi.

Sveštenik nije imao nameru da nekog osramoti ni ponizi.

- Moja glavna poruka je da smo i više nego brzi kada nekoga treba da osudimo. Ali da bi takvu poruku preneli, morate da napravite nešto drugo, a ne samo da se priča u crkvi - zaključio je sveštenik.

(Telegraf.rs / Izvor:news.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Alpski srbin

    29. novembar 2013 | 22:19

    Svaka mu cast.

  • ap0calypto

    29. novembar 2013 | 22:33

    sve su to ljudi, vernici, sirokih shvatanja. uvek spremni da pomognu nekome. katastrofa od ljudi, zivota mi. sramota da uopste dolaze u crkvu, koja bi trebala da predstavlja kucu za sve ljude, a oni odlucuju ko je dobrodosao a ko ne.

  • Olja

    29. novembar 2013 | 23:09

    E pa žao mi je, ali živimo u takvom svetu gde je fizički izgled presudan u mnogim situacijama i ovo mi se ne čini ništa neobično i zapanjujuće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA