100.000 šišmiša palo mrtvo s neba (VIDEO)

Smrad koji se širi od uginulih životinja uzbunio je stanovnike Brizbejna i nekoliko drugih gradova. Vlasti su, u međuvremenu, poslale specijalne ekipe radi organizovanog prikupljanja strvina iz naseljenih zona

  • 3

Talas vrućine koji je zahvatio Australiju izazvao je i pravu "kišu" uginulih slepih miševa u nekoliko gradova na severoistoku zemlje.

Prema pisanju britanskog lista "Telegraf", oko 100.000 slepih miševa palo je i uginulo na drveću i zemlji, šireći nepodnošljiv smrad.

- Čim živa u termometru pređe 43. podeok, šišmiši počnu da padaju s neba - izjavila je predstavnica lokalne organizacije za zaštitu divljih životinja.

Zdravstveni radnici upozoravaju stanovnike da ne dodiraju šišmiše zbog opasnosti od zaraze.

- Vrlo je važno ne prilaziti niti dodirivati životinje zbog opasnosti od besnila - navela je predstavnica zdravstvene službe države Kvinslend, dodajući da je nekoliko osoba zadobilo ogrebotine i ujede od slepih miševa.

Smrad koji se širi od uginulih životinja uzbunio je stanovnike Brizbejna i nekoliko drugih gradova. Vlasti su, u međuvremenu, poslali specijalne ekipe radi organizovanog prikupljanja strvina iz naseljenih zona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA