ISPLATI LI SE KRIMINAL: Milioni dolara za intervju posle robije

Za prvi intervju koji bi dala Šapel Korbi, koja je zbog krijumčarenja droge provela devet godina u zatvoru, mogao bi da joj donese milione dolara, što je pokrenulo raspravu u Australiji o tome da li se kriminal isplati

  • 3

Izveštaji da bi Šapel Korbi - koja je u zatvoru na Baliju odležala devet godina zbog krijumčarenja droge - mogla da zaradi milione dolara za prvi intervju po izlasku s robije, izazvali su žestoku raspravu u Australiji na temu "da li se kriminal isplati".

Kako prenosi Si-En-En, debata je započela kad je voditelj popularnog jutarnjeg programa na australijskoj tv mreži "Seven" u programu jutros rekao da su njegovi šefovi spremni da plate dva miliona australijskih dolara (oko 1,8 miliona američkih) za priču dojučerašnje robijašice.

- Mislim da tv mreža ne bi trebalo da ima išta s njom. Totalno se protivim plaćanju dva miliona dolara osuđenom krijumčaru droge - rekao je Dejvid Koč, voditelj emisije "Sanrajz" i dodao: "Znam da je Indonezija korumpirana i sve te priče, ali, znate, ona je ipak osuđena, pa zašto da joj plaćamo? - pita se Koč.

Tv mreža "Seven" nije odgovorila na zahtev CNN da komentariše slučaj, ali je izveštač sa Balija Majk Vilisi potvrdio novinarima koji su se okupili oko luksuznog imanja na kojem Korbi boravi sa porodicom, posle oslobađanja iz zatvora, da boravak na tom imanju obezbeđuju ljudi koje plaća tv mreža.

On je kazao i da još nije postignut dogovor o intervjuu, ali je doveo u pitanje iznos koji je naveo Koč.

Korbi (36) je oslobođena uslovno iz zatvora na Baliju, u Indoneziji, u ponedeljak, pošto je pre skoro devet godina osuđžena na 20 godina zbog pokušaja krijumčarenja više od četiri kilograma marihuane. Korbi je uhapšena na aerodromu na Baliju, a kazna od 20 godina smanjena joj je na 15 - da bi je oslobodili posle nepunih devet.

Sve ove godine, Korbi je ponavljala da je žrtva nameštaljke i mnogi Australijanci zbog toga saosećaju s njom.

Njen slučaj u žiži je interesovanja australijske javnosti, a kad je oslobođena iz zatvora, stampedo novinara je "nagrnuo" tražeći izjavu. Prva jasna fotografija Korbijeve po izlasku iz zatvora pojavila se danas u australijskim medijima, a na slici nazdravlja slobodi pijući pivo sa bratom. Fotografija je, u međuvremenu, povučena, pošto je iskrslo pitanje autorskih prava.

Kako pišu australijski i američki mediji, čak i ako bi dobila novac za intervju, vlasti bi mogle od nje da ga oduzmu, jer imaju pravu da zaplene sredstva "stečena kriminalom". To su već i učinili kad je ranije, dok je bila na robiji, dala intervju jednom magazinu i za to je plaćena.

Na društvenim mrežama u Australiji čini se da se svi bave slučajem "isplativosti kriminala", pa jedan "tviteraš" primećuje: "Već vidim kolonu preprodavaca 'trave' kako kreću na Bali, misleći: 'Za 10 godina, biću bogat!'"

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Rock'n'Rolla

    12. februar 2014 | 01:28

    Da bi se cula istina Dejvide

  • ana

    13. februar 2014 | 11:20

    Da li se kriminal isplati?! Jel normalno ovo? Kuda ide ovaj svet

  • Ljiljanа.

    13. februar 2014 | 11:08

    Шапел зна кроз какве је муке у затвору, на Балију, прошла, још и ако су јој то наместили Цариници, који ланчано раде и криминал? То је 9 година. Ако је стварно преносила дрогу, не треба да добије новац, али пошто никад 100% није доказано, треба да каже истину.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA