Nećete verovati koji milijarderi nisu imali para ni za hleb! (FOTO)

Pakistanski biznismen Šahid Kan, jermenski imigrant Kirk Kerkorian i televizijska voditeljka Opra Vinfri samo su neki od milijardera koji svojevremeno baš kao i Jan Koum, osnivač i suvlasnik kompanije WhatsApp nisu imali para ni za hleb

  • 7

Nakon vesti koja je obišla ceo svet o tome kako je Jan Koum, osnivač i suvlasnik kompanije WhatsApp preko noći postao milijarder prodavši kompaniju Fejsbuku, povela se priča o tome koji sve milijarderi nisu imali para ni za hleb pre nego što su ušli u "prestižno društvo".

Podsetimo, Koum i njegova majka su do nedavno živeli zahvaljujući invalidnini i bonovima, a danas ne znaju šta će sa parama. 

Sajt finance.yahoo.com donosi priču o nekolicini njih koji su imali sličan životni put Janu Koumu.

Keni Trout vlasnik telekom kompanije Excel Communications

Keni je danas "težak" 1,7 milijardi dolara, a školarinu je plaćao sam prodavajući životna osiguranja. Njegov otac bio je lokalni konobar koji mu nije mogao priuštiti fakultet. Osnovao je kompaniju 1988. godine, a danas uglavnom uživa u konjima i trkama.

Vlasnik Starbucksa Hauard Šulc

Šulc je živeo u siromašnoj četvrti, kako je kazao, na suprotnoj strani od one gde su živeli bogati i uspešni. Jednog dana odlučio je da pređe ogradu i krene sam kroz život. Dobio je fudbalsku stipendiju, radio u Xeroxu i zarađeni novac uložio u kupovinu lokalnog kafića Starbucks čiji lanac danas broji 16.000 prodavnica širom sveta. Njegovo vlasništvo procenjuje se na dve milijarde.

Voditeljka i glumica Opra Vinfri

Opra je rođena u veoma siromašnoj porodici. Ipak, uspela je da se izbori za stipendiju i postane prva afroamerička dopisnica. Tada je imala 19 godina. Te 1983. godine preselila se iz Čikaga gde je radila za "AM Show" koji će kasnije nositi njeno ime. Njeno bogatstvo procjenjuje se na 2,9 milijardi dolara.

Pakistanski biznismen Šahid Kan

Shahid Khan ap

Kan je bio perač sudova, a danas je jedan od najbogatijih ljudi na svetu. Vlasnik je kompanije Flex-N-Gate, NFL kluba Jacksonville Jaguars i premijerligaša Fulhama. Njegovo bogatstvo procenjuje se na 3,8 milijardi dolara.

Jermenski imigrant Kirk Kerkorian

Kirk je napustio školovanje u osmom razredu da bi postao bokser. Tokom Drugog svetskog rata radio je za Britanske kraljevske vazduhoplovne snage nakon čega se okrenuo graditeljstvu. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 3,9 milijardi dolara.

Džon Pol Dehorija vlasnik kozmetičke kuće Patron Tequila

Ovaj milijarder je kao desetogodišnjak prodavao novine i razglednice kako bi pomogao svojoj porodici. Nakon života kod usvojitelja, članstva u bandama i vojske, posudio je 700 dolara, napravio šampon koji je prodavao od vrata do vrata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milan

    21. februar 2014 | 22:43

    Ma svi Srbi ima da budu milijarderi, ali u dugovima

  • Buldoger

    22. februar 2014 | 13:27

    'Rodi me majko srecnog pa me na djubre baci..' to je to

  • Aki

    22. februar 2014 | 07:07

    Tako su i kod nas nosili gajbice pa postali milioneri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA