MALI TENK: Ovo je najdeblja beba na svetu (VIDEO)

Maleni Kolimbijac Santjago Mendoza ima samo 8 meseci, a težak je 19,5 kilograma. Za preteranu debljinu bebe odgovorna je majka koja ga je "kljukala" kad god bi on zaplakao

  • 6

Santjago Mendoza, dečak iz Kolumbije koji ima samo osam meseci, najteža je beba na svetu sa neverovatnih 19.5 kilograma, što je težina koja odgovara deci od pet ili šest godina.

Zbog enormne težine mali Mendoza je oduzet majci Junis Fandinjo koja je odgovorna što se on toliko nagojio.

- Zbog mog neznanja on se toliko ugojio. Svaki put kad bi zaplakao ja bih mu davala da jede - rekla je majka, koja se, kad je situacija izmakla kontroli, obratila lekarima i nadležnim ustanovama.

Ona zbog detetove težine nije mogla da ga nosi i bukvalno su bili zarobljeni u stanu.

Santjago je zbog debljine nekoliko puta završavao u bolnici. On se sada nalazi u Bogoti, gde o njemu brine stručno osoblje.

- Njemu predstoji dugotrajan tretman, pre svega zdrava ishrana, kako bi smanjio kilažu. Kasnije, kad bude stariji biće neophodna i fizička aktivnost. Ako se ti koraci ne preduzmu on kasnije može da boluje od dijabetesa, da ima probleme sa zglobovima i da ima visok pritisak - rekao je jedan od lekara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ja

    20. mart 2014 | 14:51

    Mali Michelin

  • djole

    20. mart 2014 | 14:43

    Michelin...

  • Ceca

    20. mart 2014 | 14:30

    Tako je i kod nas, stalno se gura deci neka hrana, sa 8 meseci jedu sarmu ma van pameti. Ja sam mom sinu davala obroke uvek u isto vreme i strogo sam pazila da nema ni malo soli. Debljina je najgora za decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA