Dečko se slikao svakog dana od svoje 12. godine do ženidbe i sastavio klip kraći od tri minuta. Za godinu i po dana videlo ga 45 miliona ljudi

„Zamislite da možete da pogledate sličan video svojih roditelja. Razlog zbog čega sam ovo radio leži u tome, što znam koliko će biti ludo mojoj deci da to vide... kada budem star“, objasnio je Igo Kornelije, inženjer iz Montreala, rezon iza svog projekta

  • 6

Od februara 2008. pa sve do avgusta 2017. godine, jedan mladić iz kanadskog grada Montreala po imenu Igo Kornelije, fotografisao se svakoga dana, od svoje dvanaeste godine pa zaključno sa danom venčanja sa današnjom suprugom Julijanom.

Ovaj inženjer koji trenutno živi u provinciji Nju Bransvik (u kojoj je svadba i održana) počeo da pravi selfije ispred svog kompjutera ne bi li dokumentovao fizičke promene kroz koje je prolazio, a nakon pomenute kulminacije (stupanja u brak) odlučio je da sve fotografija spoji u „tajmleps“ i da to objavi na Jutjubu, što je i učinio početkom septembra 2017. godine.

Vodio se željom da ovaj video — koji je u međuvremenu pogledalo preko 45 miliona ljudi — jednoga dana podari svojoj deci, o tome je razmišljao kada je počeo da se slika. „Zamislite da možete da pogledate sličan video svojih roditelja. Razlog zbog čega sam ovo radio leži u tome, što znam koliko će biti ludo mojoj deci da to vide... kada budem star“, objasnio je on.

Naravno, nije prestao da se slika. Šta više, on je i ranije objavljivao slične snimke, praktično na svakih godinu dana, i verovatno će sa tim i nastaviti. Ali ovaj klip izdvaja zato što je simboličan, opsežan i sveobuhvatan, a mi se nadamo da će njegova deca znati da cene njegov uloženi trud. Zapravo, sigurni smo da hoće.

VIDEO: Od 12. godine do venčanja, „tajmleps“ Iga Kornelija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA