ŽIVEO KRALJ: Pušteno 1.066 kornjača u more zbog njegovog rođendana, a brojevi 10 i 66 otkrivaju čudan razlog za to (FOTO) (VIDEO)

Tajlandska vojna vlada ove godine je proglasila državnim praznikom njegov rođendan u petak 28. jula

  • 0

Na stotine ljudi okupilo se danas na plaži u tajlandskom gradu Čonburiju, na oko 50 kilometara jugoistočno od prestonice Bangkoka, kako bi u more pustili 1.066 kornjača u okviru ovonedeljne proslave rođendana novog kralja Tajlanda Mahe Vadžiralongkorna, prenosi Rojters.

Mračna strana Tajlanda za koju ne žele da čujete: Deluje kao raj na zemlji, a krije tajne zbog kojih turisti umiru (FOTO) (VIDEO)

Njegov rođendan u petak 28. jula tajlandska vojna vlada ove godine je proglasila državnim praznikom.

Foto: Profimedia/AFP

U okviru proslave u Centru za zaštitu morskih kornjača u Čonburiju muškarci i žene koji služe u Kraljevskoj mornarici Tajlanda u more su pustili kornjače.

Broj kornjača određen je spajanjem broja 10 koji je izabran kao simbol kralja Rame X, što je drugo ime Mahe Vadžiralongkorna, i broja 66, što je godinu više nego što on sada ima godina, kako bi se kralju poželela dugovečnost.

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA