Ova devojčica neće dočekati sledeći rođendan, a njena majka svakodnevno radi samo jednu stvar (FOTO)

Vilou boluje od veoma retkog poremaćaja koji pogađa svaku milionitu osobu

  • 5

Devojčica Vilou Re Porter stara je 22 meseca, a njena majka fotografiše je u svakoj prilici kako bi sačuvala dragocene uspomene zato što ona može da umre za godinu dana.

Rođena trudna beba: U stomaku je nosila svog brata blizanca, sa razvijenim mozgom, rukama i nogama!

Vilou boluje od veoma retkog poremaćaja koji pogađa svaku milionitu osobu. Devojčica boluje od takozvane "i-cell" bolesti koja utiče na njeno disanje, srce, probavu, zglobove i mogla bi da umre čim napuni tri godine.

Uprkos zdravstvenim problemima koje Vilou ima, njena majka Kejti Hanson (23) kaže da joj je ćerka bila spas, jer joj je pre trudnoće dijagnostikovan kancer materice, piše "Metro".

Lekari su Kejti rekli da abortira čim su otkrili da ima rak, ali je ona želela da rodi bebu. Nakon porođaja, Kejti je uklonjen tumor i ona je sada zdrava i večno zahvalna svojoj ćerki.

Prema rečima majke, Vilou je vesela i srećna uprkos tome što je teško bolesna, pa je čak i obična prehlada može ubiti.

Majka želi da zabeleži što više uspomena sa svojom ćerkom, koja je pre četiri meseca uspela da kaže "mama", iako je većina obolelih od ove bolesti nema.

Foto: Profimedia/Caters News

- Vilou je moj spas. Da nisam saznala da sam trudna, nikada ne bih otkrila da bolujem od raka. Kada smo dobili Vilinu dijagnozu bila sam skrhana, čitav svet oko mene se srušio - izjavila je Kejti.

Najbolji scenario je da Vilou može da doživi deseti rođendan, ali je prosečno životno doba dece obolelih od ovog sindroma između tri i pet godina. Za sada je u svetu potvrđeno samo 72 slučaja ove bolesti.

Vilou čak i kad kine, postoji mogućnost da će završiti u bolnici, jer joj pluća mogu otkazati u svakom trenutku.

- Zahvalna sam svake sekunde koju provedem sa njom. Živimo život bez kajanja i ništa ne shvatamo zdravo za gotovo. Trudimo se da zabeležimo što je više uspomena moguće, jer će nam jednog dana to biti jedina stvar koja će nas sećati na našu ćerku - zaključila je Kejti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jontra

    24. avgust 2017 | 12:32

    A onda ja pomislim na svoje "probleme" pogledam svoje andjele i shvatim koliko sam u stvari srecan i glup!!!Samo neka su deca ziva i zdrava...uh!!!Da te dusa zaboli kad procitas ovako nesto....ne daj Boze nikom!!!

  • Also

    24. avgust 2017 | 12:03

    Koja tuga 😢.

  • Tanče

    24. avgust 2017 | 12:17

    Ne daj Boze nikome tako nesto. Tuzno i zalosno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA