Polili su je kiseliom, imala je 87 operacija - ali bezuspešnih! Isplanirala je sopstvenu eutanaziju, a onda ju je papa nagovorio da živi (VIDEO)

Konsuelo Kordoba, koja je povređena u napadu kiselinom pre 17 godina, planirala je da, uz pomoć doktora, okonča sopstveni život

  • 1

Žrtva napada kiselinom, koja je planirala sopstvenu eutanaziju, predomislila se pošto je pričala sa papom Franjom. Kolumbijka Konsuelo Kordoba, koja je povređena u napadu kiselinom pre 17 godina, planirala je da, uz pomoć doktora, okonča sopstveni život. U određenim okolnostima, eutanazija je dozvoljena u Kolumbiji.

Ovakvu prosidbu još nismo videli: Kleknuo pred papom Franjom u Vatikanu i zatražio ruku svoje devojke (VIDEO)

Ali, kada se nedavno srela sa Papom i zamolila ga za odobrenje da okonča svoj život, on je odbio da joj usliši molbu, rekaviš joj da je "veoma hrabra i veoma lepa". Konsuelo je tada odlučila da se neće ubiti.

Ona je povređena kada je njen bivši partner Dagoberto Esunćo, 2000. godine polio kiselinom - zločin za koji je odslužio mesec dana u zatvoru. U intervjuu koji je dala 2012. godine, rekla je:

- Imala sam savršene zube, bila sam veoma lepa, ali sada sam uništena. Razmišljala sam o samoubistvu. Pitala sam se zašto bih živela? Sa životom kakav je vodim, čemu?

Od napada, Konsuelo je imala 87 operacija u pokušaju da rekonstruiše lice. Da bi mogla da diše u nozdrvama ima cevčice, hranu može da konzumira jedino cevčicom.

Foto: Tanjug/AP

Nedavno joj je rečeno da ima infekciju mozga pa je zbog toga rešila da oduzme sebi život. Određen je i datum, 29. septembar, pa kada je papa Franja posetio prošle nedelje Kolumbiju, Konsuelo je bila izabrana da popriča s njim.

Zbog svega što joj je rekao, kaže, sada želi da živi. Doktoru koji je trebalo da joj "pomogne" da okonča život, Gustavu Kinonezu, reći će "hvala vam na injekciji, ali ona je namenjena drugome".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jeca

    19. septembar 2017 | 00:18

    Odlezao samo mesec dana u zatvoru? Uzas! To nije zivot!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA