Deluje kao čudna narandžasta lopta, a zapravo je čudesna kapsula koja tokom najveće katastrofe može da spasi živote (VIDEO)

Kapsula je od izuzetnog značaja za ljude koji žive na primorju ili u mestima koja su podložna čestim potresima

  • 3

Razorni uragan Irma protutnjao je Karibima i Floridom, usmrtivši najmanje 55 ljudi i ostavljajući pustoš za sobom. Svim ovim ljudima koji su poginuli, ova narandžasta lopta mogla je da spasi život.

Šta je URAGAN, kako nastaje i razara sve pred sobom? (FOTO) (VIDEO)

Kada dođe do prirodnih katastrofa, bilo da je u pitanju cunami ili zemljotres, ona postaje retko mesto u kojem se možete sakriti i sačuvati sebi život.

Kapsula za preživljavanje, da je tako nazovemo, štiti od cunamija, tornada, uragana, zemljotresa i poplava. U nju mogu da stanu dve osobe, a težina čoveka nije problem jer može da izdrži kilažu do skoro 140 kilograma, sveukupno skoro 300 kilograma.

Kapsula je opremljena kiseonikom i hranom za tri dana. Napravio je inženjer Boinga Julijan Šarp, a cena nije mala - kapsula za dve osobe košta 11.400 evra, za četiri - 14.700 evra. Ali, kada je u pitanju život - on nema cenu.

Kapsula je od izuzetnog značaja za ljude koji žive na primorju ili u mestima koja su podložna čestim potresima.

Na vrhu kapsule nalazi se otvor, a na dnu je postavljena neka vrsta tereta zbog koje ulaz u nju, kao i izlaz, uvek bude okrenut ka nebu.

Ona može i popuno biti u vodi, a da ne potone.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Reliable Emergency Shelters)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA