≫ 

Kako živi ozloglašeni mafijaški bos: Jakuze prolaze kroz krizu, preživljavaju bande i osvete, a on je progovorio o tome pred kamerama (VIDEO)

Prepoznaju se po kratko podšišanoj kosi, tetovažama po gotovo celom telu i po nedostatku malog prsta na ruci

  • 4

Makoto je pripadnik poznate mafije, jakuze. Nekada je život u japanskom podzemlju bio plodonosan, međutim, danas jakuze preživljavaju teška vremena. Mokoto je pristao da ekipa "Raše tudej" o njemu snimi dokumentarni film i, generalno, životu japanske mafije.

Ruska mafija važi za najopasniju na svetu: Vlada surovim metodama, ima 300.000 članova, a njihove veze sa državom su veoma moćne

Kada se pomisli na jakuze, obično pred očima ljudima se pojavi slike mračnih momaka u crnim odelima i tamnim naočarima. Dok su gangsteri japanske mafije često prikazani kao nemilosrdne profesionalne ubice u filmovima, stvarnost je ipak drugačija.

Makoto je tetovirani mafijaš jakuza, i kako kaže - "staromodan momak". Priznao je da se pridružio jakuzama jer je bio previše lenj da radi pravi posao. Kriminalni sindikat bio je nekad veoma moćna organizacija. Toliko je bio "otvoren" kriminal, da su na vratima kancelarije imali znak.

S obzirom da je zakon o borbi protiv kriminala usvojen 1992. godine u Japanu, policija može da uhapsi člana jakuze, bukvalno, za bacanje papira na zemlju.

Printskrin: RT Documentary

Makoto se u dokumentarcu žali da ne može da dobije kreditnu karticu, a ni da iznajmi stan. Da sve bude gore, kineske bande zauzele su teritoriju jakuza. Makoto kaže da se sukobi među bandi rešavaju na miran način, ali ako pregovori propadnu - počinju osvete.

Biti gangster pod takvim teškim uslovima, danak uvek uzima porodica. Ovaj japanski mafijaš ženio se tri puta, ali sada je razveden i sam podiže sina.

- Ne bih voleo da moj sin postane jakuza, jer je biti mafijaš u današnjem društvu veoma teško. Kad poraste, biće još teže - iskren je Makoto.

Printskrin: RT Documentary

Pored sina, najviše čuva svoje dve činijice, koje je dobio kada je bio primljen u klan.

KO SU JAKUZE?

Jakuze, poznate i kao gokudō, pripadnici su japanske kriminalne organizacije, tradicionalnog sindikata organizovanog kriminala, takođe poznati i kao "nasilničke grupe". Ime su dobili po popularnoj igri kartama hanafuda, odnosno najlošijoj kombinaciji koju igrač može da izvuče: 8 (ja), 9 (ku) i 3 (sa) što u bukvalnom prevodu znači beznačajno, pa ih u Japanu zovu i 893.

Printskrin: RT Documentary

Najbrojnija su kriminalna organizacija na svetu. Prepoznaju se po kratko podšišanoj kosi, tetovažama po gotovo celom telu (najpopularnije su irezumi i horimono) i po nedostatku malog prsta na ruci (to ritualno odsecanje se zove jubitsume). Naime, prilikom prvog prekršaja počinilac mora da odseče vrh malog prsta na levoj ruci i da ga preda svom nadređenom.

Ceo dokumentarac možete pogledati ovde:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • казанџија

    18. oktobar 2017 | 23:43

    А да организујемо смс и помогнемо битанги...

  • CrNS

    18. oktobar 2017 | 15:46

    Brat

  • Warhammer

    9. april 2018 | 13:07

    Чуј ово,превише лењ да би радио..ма наша јавна предузећа плачу за оваквим акцијама..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA