Italijanska policija iz vazduha snimala albansko tlo: Na skoro 2 hiljade hektara nalazi se marihuana

Vrednost boce iz 1878. godine procenjena je na 259.000 evra

  • 21

Italijanska policija je četiri meseca iz vazduha snimala zasade marihuane u Albaniji. Identifikovano je 88 velikih parcela, odnosno ukupno 1.971 hektar površina na kojima se gaji marihuana. Samo u Italiji zaplenjene su 33 tone albanske marihuane.

9 milijardi evra droge sakriveno u tunelima, Rama direktno kontroliše šverc droge: Teške optužbe bivšeg albanskog predsednika

Italijanski avioni su od maja do septembra obavili 53 leta iznad Albanije u trajanju od 129 sati i snimili 683.249 hektara, saopštili su albanski i italijanski zvaničnici, predstavljajući rezultate akcije.

Identifikovano je 88 parcela na kojima se gaji marihuana, ukupne površine 1.971 hektar.

Italijanska akcija prati veliku operaciju protiv krijumčara droge iz Albanije u kojoj su, od početka godine, zaplenjene 33 tone marihuane, ali i pohapšeno nekoliko značajnih šefova lokalnih klanova u Italiji.

Printskrin: Youtube/Канал 5 Телевизија

Hapšenja u Italiji izazvala su lančane reakcije u Albaniji, pa je pokrenuta istraga protiv bliskog saradnika premijera Edija Rame i nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Seimira Tahirija, koga Italijani sumnjiče za bliske veze sa mafijom.

Italijani su u akciji nadgledanja koristili avione "pjađo P-166 DP-1".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA