≫ 

Neverovatno otkriće na slici iz 1860. godine: Devojka šeta i u ruci drži iPhone! Da li i vi to vidite?

Da li i vi vidite isto što i mi?

  • 41

Piter Rasel i njegova partnerka razgledali su po Noje Pinakoteci, muzeju umetnosti 18. i 19. veka u Minhenu, kada su je ugledali. Devojka šeta stazom, deluje neusredsređena na ono što je čeka iza narednog skretanja: rumeni momak koji kleči na jednom kolenu i u rukama drži roze cvet, spreman da je zadivi. Njen pogled je fiksiran nadole, fokusiran na mali predmet koji drži sa obe ruke, na način na koji mnogi od nas hodaju danas, obuzeti svojim smartfonima.

Hakeri uspeli da prevare skener lica na novom iPhone-u (VIDEO)

Ovo je "Očekivana", slika austrijskog slikara Ferdninanda Georga Valdmilera iz 1860. Ali, otkud "Ajfon" na slici iz sredine 19. veka, a nije u pitanju fotošop.

Na "Očekivanoj" govor tela žene svakako čini da izgleda kao da gleda u telefon, do te mere da možete zamisliti kako je obeležavaju kao još samo jednu "pogubljenu šetačicu", pogrbljenu u takozvanom "položaju za kucanje poruka", kao da šeta ulicom 2017.

Lice žene čak deluje kao da je osvetljeno svetlošću ekrana.

Devojka sa ove Valdmilerove slike se, ipak, ne igra sa svojim novim "Ajfonom Iks", već je krenula u crkvu i u rukama drži svoj mali molitvenik.

Na šta vama liči predmet koji drži u ruci?

Foto: Wikipedia/Hajotthu

Daljinac

(Telegraf.rs/Vice)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA