Postavili su spomenik ispred religiozne škole, ali su ga odmah pokrili čim su videli šta mu je podignuto ispod struka (FOTO)

Direktor Simon Kobiac odmah se izvinio svima koji su se uvredili, pa je angažovao lokalnog vajara da učini nešto po tom pitanju

  • 3

Direktor jedne privatne katoličke škole "Blackfriars Priory" u Adelaideu u Južnoj Australiji naredio je da se pokrije spomenik koji je postavljen ispred škole. U pitanju je spomenik svetog Martina de Poresa, jer je tako loše napravljen, pa pokreće neprijatne misli.

Posteri padaju sa zidova, stolice klize po podu, torbe "lete": Ovu školu u Irskoj pohode duhovi (VIDEO)

Ideja vajara iz Vijetnama je bila da pokaže Martina de Poresa kako detetu daje komad hleba. Međutim, sa tim se baš i nije snašao, pa ono što je napravio mnoge može da asocira na nešto neprijatno i vulgarno.

Naime, umesto da izgleda kao da svetac drži komad hleba, ovde izgleda da Martin de Pores drži svoj polni organ u erekciji, dok pored njega stoji dete.

Direktor Simon Kobiac odmah se izvinio svima koji su se uvredili, pa je angažovao lokalnog vajara da učini nešto po tom pitanju.

On je istakao da je spomenik odobren na osnovu crteža, ali kada je bio završen, zaključeno je da bi mogao da bude uvredljiv za zajednicu, prenosi RT.

 
Објава коју дели Shit Adelaide (@shitadelaide) дана

Martin de Pores rođen je u Limi, a za života se isticao kao borac za siromašne. Brinuo je, između ostalog, o siročićima i osnovao dečiju bolnicu.

Ljudi su ga smatrali čudotvorcem, pa su govorili da može da komunicira i sa životinjama.

Smatra se zaštitnikom mnogih, a posebno onih koji traže sklad i mir među rasama. Papa Ivan XXIII ga je kanonizovao 1962. godine.

 
Објава коју дели Shit Adelaide (@shitadelaide) дана

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milutin

    23. novembar 2017 | 14:33

    To ko onaj vic o seljaku kad je muzo kravu a ona ga stalno udara repom skine on svoj kajis veze rep za plafon a padnu mu pantalone ulazi žena kaže da ti kažem istinu nebi verovala...

  • vosa

    23. novembar 2017 | 15:56

    Mozda je vajar hteo da (pri)kaze istinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA