Milione magaraca ubijaju čekićima, samo zbog lekova kineske tradicionalne medicine (FOTO)

Životinje ubijaju čekićima jer je to najjeftiniji metod

  • 14

Magarce stare samo pet meseci udaraju čekićima po glavi i oni umiru sporom smrću u agoniji, a sve zbog sastojka koji nikome ne treba. Grupa za zaštitu prava životinja PETA objavila je fotografije magaraca na kineskim farmama koje ubijaju čekićima da bi od njih pravili "ejiao", lek za čije pravljenje se koristi koža magaraca, piše Independent.

SVINJE MUTANTI: Na ovoj farmi gaje ogromna čudovišta, ne mogu da hodaju od debljine, a tek im se sprema horor! (FOTO) (VIDEO)

Ovaj lek je postao veoma popularan među bogatijim Kinezima koji veruju da je to lek za slabu cirkulaciju, da usporava starenje, kao i da je lek za nesanicu. PETA Azija je pozvala sve "dobre ljude da odbace "ejiao" i ohrabre svoje prijatelje i porodicu da učine isto". Iz ove organizacije kažu da su mnoge životinje, koje su svedoci videli, bile u prljavim boksovima i da stoje u svojim fekalijama i urinu. Ubijaju ih čekićima jer je to najjeftiniji metod.

Prošle godine, nekoliko afričkih zemalja nije htelo da prodaje magarce Kini.

Foto: Milena Đorđević

- "Ejiao" je veoma popularan lek u Kini koji ljudi sami sebi "prepisuju" - kaže jedan ekspert za kinesku medicinu. - Ali, trenutno je nestašica, pa se prodaju lažni lekovi koji su veoma skupi. To je ono što bismo nazvali krvavi tonik, zaustavlja krvarenje i ojačava krv. Koristi se za lečenje anemije - navodi dalje ovaj ekspert.

Prema njegovim rečima, ovaj lek je u obliku gela, koji se rastvara u vrućoj vodi ili alkoholu. Koristi se i kao krema, za čireve na nogama, na primer.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ........

    24. novembar 2017 | 02:34

    Kinezi, ne ubijajte magarce. Mozete se lijecitii drugim lijekovima kao npr cveklom za krv, jabukovim sircetom i medom za rane. Onaj ko ubije magarca na takav nacin ne zasluzuje zdravlje.

  • Gavran

    24. novembar 2017 | 09:46

    Au bre, ovi Kinezi bi prodali i mrtvu babu, a mi ne bi primetili šta je to. Šta god njihovo da se kupi, traje tri dana, sve sam škart. Doduše, kad su počeli da otvaraju radnje u Bg- u, moglo se nači nešto što valja, više ne.

  • A

    24. novembar 2017 | 09:44

    Nisu normalni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA