Poljska potpuno zabranjuje rad prodavnica nedeljom od 2020. godine

Biće, međutim, izvesnih izuzetaka, uz mogući šoping nedeljom pre velikih praznika kao što su Božić i Uskrs

  • 20

Poljski parlamentarci usvojili su danas zakon koji će postepeno primorati sve prodavnice da zatvore svoja vrata nedeljom.

Kako su Poljaci uradili omaž ex-Yu muzici i podsetili nas kako smo nekada slušali prave ritmove (VIDEO)

Donji dom poljskog parlamenta je sa 254 glasa "za", 156 "protiv" i 23 uzdržanih, izglasao da se rad prodavnica nedeljom omogući samo tokom prve i poslednje nedelje u mesecu počev od marta 2018. godine, prenosi agencija AP.

Već u 2019. godini, prodavnice će moći da samo poslednje nedelje u mesecu rade, dok će potpuna zabrana njhovog rada nedeljom stupiti na snagu 2020. godine.

Biće, međutim, izvesnih izuzetaka, uz mogući šoping nedeljom pre velikih praznika kao što su Božić i Uskrs. Onlajn prodavnice i pekare biće izuzete od zabrane.

Kako bi ovaj zakon stupio na snagu, potrebno je "zeleno svetlo" Senata i predsednika Andžeja Dude.

Kritičari zakona, međutim, tvrde da će se negativno odraziti na ekonomiju zemlje i da će dovesti do ukidanja više hiljada radnih mesta.

Foto: Tanjug / AP

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • dusan

    24. novembar 2017 | 18:38

    kod nas se radi na bozic, za novu godinu....nema tog praznika koga nasi privatnici postuju.pri tome ne placaju rad praznikom ili rad vikendom.kada zivite u zemlji koja ima neispitan sistem, onda je sve moguce.

  • Jana

    24. novembar 2017 | 18:25

    To bi trebalo uvesti i kod nas,a ne da radim svaku subotu i nedelju i da moje dete odrasta bez mene. Svi mogu da kupe do petka,eventualno subotom do 15h.

  • Boki

    24. novembar 2017 | 17:41

    Ja bih potpuno promenio sistem rada i zabranio rad subotom popodne i nedeljom svakome ko može obustaviti posao i zabranio bih obavezan prekovremeni rad svima koji imaju radnu snagu na raspolaganju na birou, a ne žele da ih uposle već zaposlene preopterećuju poslom. Onima koji moraju da rade vikendom zbog prirode posla morali bi imati dva zagarantovana slobodna dana u toku nedelje, plus nadoknadu za rad vikendom. Mislim da svet mora se menja i da kvalitet života najvećeg broja građana mora biti na prvom mestu, a ne samo novac i ekonomski standard.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA