Monako više ne može da primi milijardere, pa su rešili da prošire obalu

Trenutna cena nekretnina u Monaku iznosi 90.900 evra po kvadratnom metru

  • 5

Mala kneževina Monako toliko je atraktivna za bogataše, koji žele da izbegnu porez, da je princ Albert II morao da da zeleno svetlo za projekat kojim se planira proširenje obale.

U Monaku, čija je veličina otprilike kao kod Central parka u Njujorku, živi oko 38.000 ljudi, od kojih su 35 odsto milioneri.

Najbogatije žene na svetu: Među 12 lepotica su udovice i naslednice, a evo koliko para imaju i čime se bave one koje to nisu (FOTO)

No, u najpoznatijem poreskom raju na svetu nema prostora za izradnju nekretnina za 2.700 multimilionera, čije se naseljavanje očekuje u narednih deset godina, prenosi Gardijan.

Zato je predviđeno da se gradnjom novog naselja "Portier Cove" doda šest novih hektara na postojeću teritoriju od dva kvadratna kilometra, kako bi moglo da se izgradi još 120 luksuznih kuća.

Trenutna cena nekretnina u Monaku iznosi 90.900 evra po kvadratnom metru.

Monako je najmanji od poreskih rajeva, a da bi podneli zahtev za boravak u kneževini kandidati moraju da dokažu da imaju prebivalište, otvoren račun u banci u Monaku, moraju da uplate depozit od najmanje 500.000 evra i da borave u toj zemlji barem šest meseci godišnje, prenosi cdm.me.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vlada

    26. novembar 2017 | 11:03

    Treba srbija da im da da imaju najmanju stopu i da zive milioneri kod nas

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    26. novembar 2017 | 10:50

    Da su DINOSAURUSI u svoje vreme imali naše SADAŠNJE plate i živeli do sada, ne bi ni DAN-DANAS mogli da se nasele u MONAKO! ;-) ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA