Ateisti izazivaju vernike u Teksasu i Novom Meksiku: Šta ćete u crkvi, to su sve lažne vesti (FOTO)

Portparol Američkih ateista, Nik Fiš, kaže da poenta ovakvih bilborda nije da nekoga vređaju, već da izazovu dijalog

  • 6

Oni koji veruju, smatraju da je reč o znaku na auto-putu ka paklu. Američka ateistička grupa nastavila je sa godišnjom tradicijom postavljanja bilborda u Novom Meksiku i Teksasu, na kome piše: "Preskočite crkvu... Sve su to lažne vesti", uz scenu Hristovog rođenja. Pokušaj da se dva ista takva znaka postave u Oklahomi opstruirala je kompanija koja iznajmljuje bilborde, piše nbcnews.com.

ATEISTI SU PSIHOPATE, A VERNICI SU GLUPI: Novo istraživanje zapanjilo svet!

Portparol Američkih ateista, Nik Fiš, kaže da poenta ovakvih bilborda nije da nekoga vređaju, već da izazovu dijalog.

- To je način da se započne konverzacija ne samo sa ovom organizacijom već unutra zajednice - kaže Fiš. - Često je izbor između toga da budeš provokativan ili da te uopšte ne čuju.

Od kada su bilbordi postavljeni 30. novembra, mnogi ateisti u tim oblastima ih je podržalo, kaže Fiš. Ovi ateisti su naveli da se zbog bilborda osećaju kao da nisu sami u zajednici. Američki ateisti koji "progone" hrišćanske grupe, kao i sve organizovane religije od svog nastanka 1963. godine, rešili su da ciljaju područja za koja smatraju da su verski homogena.

- Albukerki nije u potpunosti konzervativno mesto, ali ima mnogo verskih očekivanja, a to je ono što želimo da izazovemo.

Foto: Tanjug/AP

Fiš je naveo da će bilbordi biti postavljeni do kraja decembra, a planiraju da ih postave još u susret njihovoj nacionalnoj konvenciji koja će se održati tokom uskršnjeg vikenda u Oklahoma Sitiju.

Marketinška kompanija "Lamar" rekla je Američkim ateistima da ne mogu svoj "lažne vesti" bilbord da postave u Oklahoma Sitiju i Talsi jer, kako su naveli, ne ispunjava njihove standarde. Umesto toga, neprofitna organizacija je postavila bilbord na kom je pisalo: "Baš kao i Deda Mraz, Ateisti stižu u grad" - koji je "prošao" kao prihvatljiv.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Hadzi

    7. decembar 2017 | 23:06

    Ako su lazne sto vama atestima smeta.

  • Sascha

    9. decembar 2017 | 13:33

    Nisu Ateisti svi totalni evo naprimer Ja ja verujem u boga ( mada ga nisam nikad video ) ali neverujem ovim muckarama dole sto mi prodaju drveni krstic za 100 evra kao osvestan obrnega okolo i pospe vodom ( kao svetom ) :-) A Bog nije rekao da hodam na kolena po rucanom kamenu ( medjugorje ) ili da se izpruzim u prasinu pa da opet ustane i tako po 20 kilometara ( Budizam Tibet ) nego je rekao nemoj da krades da lazes i voli bliznjeg svoga a ne ubij bliznjeg svoga ! Bolje je neverovati u nista ali ostati cist i bezgresan i posten .

  • Realno

    8. decembar 2017 | 23:39

    Prvi Hriscani nisu slavili Bozic jer se ne zna datum rodjenja Isusa niti je on naredio svojim sledbenicima da ga slave....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA