Rimljani preziru svoju gradsku jelku: Zovu je "Šugavko" i upoređuju sa četkom za čišćenje toaleta (FOTO)

Kao so na ranu im je što Milano ima blještave i raskošne jelke po celom gradu

  • 2

Dok se ceo svet diči svojim gradskim novogodišnjim jelkama, Rimljani nisu nimalo oduševljeni. Čak je upoređuju sa četkom za čišćenje toaleta i zovu je "šugavko".

Najoriginalnija praznična čestitka poslata sa neba: Pilot iscrtao najveću jelku ikada, čak je i okitio (FOTO) (GIF)

U pitanju je smreka visoka 21 metar, koja je dopremljena u Rim s Dolomita i odmah je izazval talas kritika jer izgleda jadno. Naročito u poređenju s blještavim i raskošnim jelkama postavljenim u Milanu, italijanskoj modnoj i finansijskoj prestolnici.

- Drvo je živa tuga. Milanezi imaju puno lepše. Oni imaju 'love', pa imaju i prekrasno drvce. Sve je bolje u Milanu" - kaže rimski taksista Emanuele. , ogorčen je.

 

A post shared by Ludovico Ruggeri (@ludorugg) on

 

Večni suparnik Večnom Gradu, Milano, uživa u finansijskoj renesansi podstaknutoj milionima koji su se slili u grad za Svetsku izložbu 2015. Tako je postavio 30 metara visoku smreku ispred svoje znamenite srednjovekovne katedrale i raskošno je ukrasio.

Ali nije to sve. Milano je postavio velika božićna stabla i ispred drugih gradskih znamenitosti, poput tržnog centra - Galerija Vitirio Emanuele II ili čuvene operske dvorane Skala. Troškove pokrivaju privatni sponzori, poput televizije Skaj.

S druge strane, rimska jelka predmet je ismevanja na društvenim mrežama i ima već i “svoj” Tviter nalog ukrašen porukama "imam više pratilaca nego grančica".

 

- Šugavko savršeno predstavlja današnji Rim: tužan, nedostojan, usamljen - piše u komentaru Korijere dela Sera.

Za rimsku božićnu smreku navodno je plaćeno 50.000 evra, bez javnog konkursa, a to je gotovo triput više nego prošle godine, tvrde rimski građanski aktivisti.

Ovo je druga godina zaredom da je gradonačelnica Virdžinija Rađi pod žestokim kritikama zbog izbora božićnih dekoracija jer ni prošlogodišnje drvce nije bilo bajno.

 

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • daniel

    16. decembar 2017 | 22:49

    Meni je zao ove jelke, ja cu da navijam za jelku ...

  • sofi

    17. decembar 2017 | 08:59

    Jelko- bas si sugava! Mislim slatka... meni je bas slatko sugava jelkica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA