Najpotresnija božićna priča: Rastavili su par koji se nije razdvajao punih 70 godina (FOTO)

Herbertu je nedelju dana pre Božića rečeno da mora da napusti ustanovu i preseli se u starački dom

  • 11

Herbert Gudin (91) i Odri Gudin (89) nikad u poslednjih 70 godina nisu bili razdvojeni. Doslovce, nisu mogli jedno bez drugog, čak su se zajedno preselili u posebnu ustanovu za dugotrajnu medicinsku njegu.

DEKA I BAKA ZVALI POLICIJU 999 PUTA: Kad su im upali u kuću, ODUŠEVILI SU SE! (VIDEO)

Naravno, računali su da će tako ostati do kraja života, ali ništa od toga. Nemilosrdni vlasnici ustanove u kojoj su bili smešteni pobrinuli su se da Herbert i Odri po prvi put u poslednjih 70 godina Božić dočekaju - odvojeno!

Naime, Herbertu je nedelju dana pre Božića rečeno da mora da napusti ustanovu i preseli se u starački dom, piše BBC.

S takvom odlukom nisu mogli da se pomire ni njihova deca, pa zato ne čudi da je kći Dijana Filip celu tužnu priču objavila na Fejsbuku. Naravno, objava je odmah postala viralna te je izazvala bes delom cele Kanade.

- Juče sam pričala sa svojim roditeljima. Moja majka je ronila suze, a čula sam i oca u pozadini. Majka mi je rekla 'Ovo je najgori Božić ikad!' Mogli su barem da sačekaju da prođu praznici - napisala je Filips.

Dijana je rekla da je u petak primila poziv iz ustanove u kojoj su bili njeni roditelji. Kaže da su je radnici uhvatili 'na prepad', i da joj nisu dali ni sekunde za razmisli. Samo su joj poručili da se zdravstveno stanje njenog oca pogoršalo i da će morati da ga premeste u ustanovu gde će se danonoćno brinuti o njemu.

- Molila sam ih da mi daju par dana da donesem odluku, ali oni su isforsirali da se odluka donese odmah. I to odluka koja njima odgovara.

Na njenu objavu reagovali su iz same ustanove u kojoj je vremešni par bio smešten:

- Moramo se pridržavati pravila i propisa. Nažalost, stanje našeg korisnika je takvo da se mi više o njemu ne možemo brinuti. Ova odluka je jedina moguća, a bilo bi protivzakonito da nismo sledili pravila. Tako možemo izgubiti licencu. Nažalost, odluka je donesena i mi tu više ništa ne možemo napraviti.

Daljinac

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zeljko PSG ex JSO

    21. decembar 2017 | 16:27

    Sta je tu potresno?Umesto da objavljuje pricu neka ih ume kod sebe.I ja sam se brinuo o mojim roditeljima nigde ih nisam dao i umrli su mi oboje na rukama.

  • SM

    21. decembar 2017 | 16:44

    Ne razumem sta ovde nije jasno.Ako deca nece da gledaju roditelje na koga imaju pravo da se zale.To je svet u koji i mi idemo.Sta tu i kome nije jasno.

  • Wien

    21. decembar 2017 | 16:29

    A ovamo se rastopise pricajuci kako vole starce ...licemjeri...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA