≫ 

Deda Mraz krenuo sa Severnog pola po celom svetu: Za nekoliko sati podelio je milijardu poklona, pratite ga (FOTO) (VIDEO)

Čuveni Deda mraz krenuo je jutros sankama iz svoje baze na Severnom polu, a u 14.03 po srednjoevropskom vremenu preleteo je Japan i stigao u Australiju

  • 3

Deda mraz je danas preko Azije i Okeanije počeo svoju svetsku turneju raspodele poklona, saopštila je američka vojna komanda zadužena za vazdušnu bezbednost u SAD i Kanadi (Norad North American Aerospace Defense Command) koja svake godine prati putovanje tog mitskog lika.

Deca "zatrpala" poštom Deda Mraza: Pisalo mu je više od 10.000 mališana iz cele Srbije

Čuveni Deda mraz krenuo je jutros sankama iz svoje baze na Severnom polu, a u 14.03 po srednjoevropskom vremenu preleteo je Japan i stigao u Australiju. Za nekoliko sati podelio je jednu milijardu poklona, naveo je Norad na sajtu na kojem se vide sanke sa devet irvasa u 3D formatu.

Foto: Tanjug/AP

Saradnja Norada s avanturama Deda Mraza traje od 1956. godine, kada je neko u novinama objavio navodno broj Deda Mraza. Tada je jedan dečak greškom pozvao američku komandu od koje je tražio poklone.

Norad je tada poštovao volju dečaka i naredio jednom svom pripadniku da deci kaže tačnu lokaciju Deda Mraza. Uvođenjem interneta ta saradnja se nastavila i jedan sajt je specijalno otvoren u te svrhe.

Pripadnici Norada sada svake godine odgovaraju na telefonske pozive dece. Postoji i nalog na Tviteru gde se mogu naći obaveštenja o detaljima putovanja Deda Mraza.

Foto: Tanjug/AP

U SAD je ta praksa postala toliko popularna da su ove godine američki predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija najavili učešće, odnosno da će se i oni javljati na pozive dece.

Sva obaveštenja o čuvenom liku mogu se naći na sajtu www.noradsanta.org na osam jezika. Na sajtu se u realnom vrememnu opisuju avanture simpatičnog deke u crvenom kaputu i dugoj beloj bradi.

Pratite Deda Mraza uživo:

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Тодорић

    25. decembar 2017 | 07:28

    Нама су даровали осиромашени поклон,вероватно су штедели...

  • Jovan

    25. decembar 2017 | 05:21

    Deda Mraz, Sveti Nikola je prošao - ovaj je "koka kolin" surogat!

  • Lazar.M

    25. decembar 2017 | 00:04

    Ma dajte ljudi ovo je laž! Ovo je nemoguće! Obamnjuju ovaj narod.Kako to da onda nikad nije preletao preko Srbije? Ameri su juče ispalili onu raketu i sad furaju priču o Dedamrazu a to je u stvari ta raketa.Ne verujte u njihovu laž.Ovo verovatno nije istina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA