Splićanin (25) pleše oko šipke bolje od svake cice: Među najboljima je u Evropi, čak podučava i druge muškarce (VIDEO)

Iako je Ivo jedno vreme živeo u Zadru i Zagrebu, vratio se u rodni grad Split i sve generacija Splićana podučava umeću plesa oko šipke

  • 1

Mislite da samo žene dobro plešu oko šipke. Međutim, jedan momak iz Hrvatske je pokazao da to nije baš tako. Naime, Splićanin Ivo Štrkljević (25) je jedan od najboljih "pole dancera" u Evropi, što dokazuju i medalje na EPSAC-u, art takmičenju u kojem se bodovalo plesno umeće oko šipke i na podu, kao i kombinovanje raznih stilova, fleskibilnosti i snage. Bio je jedini hrvatski muški takmičar, piše Slobodna Dalmacija.

Zgodni stjuard Matija obožava da leti, želi da postane pilot i voli izlaske: Traži se devojka koja će da ga dovede u red (FOTO)

 

Објава коју дели Ivo Štrkljević (@ivos.poleart) дана

 

Iako je Ivo jedno vreme živeo u Zadru i Zagrebu, vratio se u rodni grad Split i sve generacija Splićana podučava umeću plesa oko šipke. Ivo kaže da je interes Splićana veliki, a kada vide kako im ples pozitvno menja telo (i duh) svi se zaljube u ovaj sport koji je sve popularniji u Dalmaciji.

 

Објава коју дели Ivo Štrkljević (@ivos.poleart) дана

 

Šta je "pul dens" ili po naški - ples oko šipke?

- To je vrsta plesa, rekreacije, sporta i umetnosti koja se izvodi na vertikalnoj šipci. Kombinovanjem raznih plesnih stilova – od baleta i savremenog plesa do hip hopa i brejk densa – kao i joge, akrobatike i gimnastike, pul dense se razvio u oblik izuzetno popularne rekreacije.

Štaviše, razvio se i u plesnu i sportsku disciplinu, pa se svake godine širom sveta održavaju razna profesionalna i amaterska takmičenja i događaji.

 

Објава коју дели Ivo Štrkljević (@ivos.poleart) дана

 

Ples oko šipke uključuje elemente poput okreta (spinova), penjanja, elemenata na podu i može da se koristi za vežbanje. Kroz treninge razvija se mišićna snaga, izdržljivost, koordinacija, fleksibilnost, fluidnost pokreta i gracioznost zbog plesnog elementa.

Za bavljenje plesom oko šipke nije potrebno nikakvo plesno predznanje, a zbog raznolikosti elemenata pogodan je za sve nivoe fizičke spremnosti. Takođe, omogućava vam da izrazite svoju osobnost – iako svi uče iste elemente, vi ste ti koji birate kako ćete ih otplesati - objašnjavaju na stranici Poledance.hr.

 

Објава коју дели Ivo Štrkljević (@ivos.poleart) дана

 

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA