≫ 

Put do diplome je ovde veoma bolan! Studenti se bukvalno biju da bi zauzeli što bolje mesto za ispit (VIDEO)

Možete li zamisliti da se borite za mesto u učionici?

  • 7

Ovo ima samo u Kini! Prijemni ispiti, i svi drugi ispiti, u toj zemlji su velika stvar jer to je mogućnost da mlada osoba ode iz često veoma loših uslova i otvori vrata uspeha.

U periodu od 2006. do 2016. više od 6,8 miliona Kineza je diplomiralo.

U zemlji koja grabi ka vrhu svetske ekonomije znanje je na velikoj ceni, a neko tu cenu plati i fizičkim povredama.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • milutin

    11. januar 2018 | 21:04

    Naravno da mogu. Jer, i moja je generacija polagala prijemne ispite, znali smo da je znanje na ceni i zato zavrsavali fakultete. Danas, medjutim, keramicari, vozaci, ljudi sa kupljenim diplomama na privatnim fakultetima, plagijatori doktorata itd. su na odgovornim mestima. Na skoro svim direktorskim, pomocnickim itd. gde ljude treba postavljati konkursom su postavljeni vrsioci duznosti tzv. VD za koje ne treba konkurs. Kad bi u Kini bilo kao u Srbiji BDP nikad ne bi bio toliki koliki je niti bi belezila toliki progres u svakom pogledu. Gde gid u svetu drzava pociva na prosveti tu je i progres.

  • Milena

    11. januar 2018 | 23:20

    Za kupovinu fakultetskih diploma na drzavnim fakultetima sam cula u vrijeme kada nije bilo privatnih fakulteta. Takav kadar je vodio ovu zemlju i kao sto vidite dozivjeli smo propast i velike gubitke i bolesti djece i umiranja. Poslije toga otvofise se privatni fakulteti.

  • N

    11. januar 2018 | 23:57

    Mi ovako za posao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA