Srbin otvorio restoran u Barseloni i nazvao ga ESKOBAR: Zbog "narko prizora i jela" odjednom su počeli da mu prete (FOTO)

Markov odgovor je glasio da nije hteo nikoga da provocira

  • 16
Foto: Facebook/Claudia Sterling

Srbin koji već 20 godina živi u Barseloni Marko Milenković, dobio je pretnje zbog odluke da restoran brze hrane nazove po čuvenom kolumbijskom narko-bosu i ubici Pablu Eskobaru. Građane Kolumbije koji žive u Španiji ovaj potez asocirao je na krvavu prošlost njihove domovine, pa su na društvenim mrežama pokrenuli akciju protiv njega.

Bojan (32) je vrhunski kuvar i radi 365 dana godišnje: Za "novaka" je rasturio Novosađanima nepca, oko njega se otimaju stranci, a on NE ŽELI IZ SRBIJE

Srpski ugostitelj koji se više puta oprobao u ugostiteljstvu, s druge strane tvrdi da mu je inspiracija, da lokal bude u znaku jednog od najvećih kriminalaca 20. veka, bila serija "Narkos" koja se bavi Eskobarovim likom i delom.

- Imao sam ideju da otvorim restoran po uzoru na neki holivudski film ili seriju. Izbor je na kraju ipak pao na sjajnu produkciju serije "Narkos" - objasnio je Marko za španske medije.

Mediji su uz članak o Milenkoviću objavili i fotografije restorana dekorisanog slikama Eskobarovih saradnika i izrekama kriminalca iz doba u kojem je kolumbijski narko-bos vodio poslove.

Upravo je taj dekor razbesneo špansku kolumbijsku zajednicu, a posebno činjenica da je Srbin jela u svom restoranu nazvao po saradnicima narko-bosa.

Tako je Marija Izabel Kaihao burno negodovala kada je ugledala natpise u lokalu koji slave Eskobara, pa je na Fejsbuku etikirala Milenković restoran i pozvala ljude da reaguju.

- Ne smemo da ćutimo pred ovakvim pojavama - istakla je ona, što je dalje internetom proširila i Klaudija Sterling.

Markov odgovor je glasio da nije hteo nikoga da provocira.

- Samo sam hteo da restoran tematizujem po liku Pabla Eskobara - rekao je on i dodao da restoran ne prodaje narkotike, već da su samo nazivi jela inspirisani likovima iz medeljinskog kartela.

POLITIKA I KOKAIN MU DOŠLI GLAVE

Pablo Eskobar ostao je upamćen kao najmoćniji kriminalac u istoriji. Tokom vladavine u njegove ruke je dolazila velika količina kokaina, a 1989. godine nalazio se na sedmom mestu Forbsove liste najbogatijih ljudi.

Printskrin: Youtube/Moises Villadiego

Njegov pad počinje 1991. godine kad se nagodio s vlastima da sedam godina provede u zatvoru koji će sam izgraditi. Ubijen je 1993. godine u 44. godini u raciji policije dok se nalazio u bekstvu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Gidra

    6. februar 2018 | 15:55

    Koji bezobzirni ludak može uopšte dati ime nekome kafeu iili restoranu po nekom ozloglašenome krimosu, mafijašu ili narko dileru? Još citira mafijaše kao da su to neke svete mudrosti? Trebao bi da se upita koliko je ta bagra pobila ljudi. Koliko ih potrovala i ojadila drogom itd

  • miki

    6. februar 2018 | 11:59

    Tacno 12 ljudi sada oko mene ( Den Haag )su spremni do Barcelone da jedu u restoranu.. Sto znaci zasigurno dobra reklama

  • Mića iz kafića

    6. februar 2018 | 16:24

    A je li mu na meniju ono po čemu se Pabliša najviše pročuo? Razočaraće Pablišine fanove ako toga nema makar kao začin ili zaslađivač.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA