Novi detalji venčanja decenije: Princ Hari i Megan planiraju da prekrše još jedno kraljevsko pravilo na svadbi (FOTO)

Venčanje u kapeli Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor počeće u podne i par će venčati nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi

  • 11

Princ Hari i njegova verenica Megan Markl otkrili su nove detalje o svom venčanju 19. maja, uključujući i to da će svečanost uključivati povorku s kočijom kroz ulice Vindzora.

Kakve su zaista snajke britanske kraljevske porodice: Sada su zakopčane do grla sa prinčevima, a ranije su bile divlje devojke (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Venčanje u kapeli Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor počeće u podne i par će venčati nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi, objavila je palata Kensington. Sat kasnije par će se provozati u kočiji ulicama gradića.

- Nadaju se da će taj kratki put omogućiti većem broju ljudi da se okupe oko Vindzora i uživaju u atmosferi tog posebnog dana - saopštila je palata.

Foto: Tanjug / AP

Novovenčani par pridružiće se zvanicama na prijemu u dvorani Sent Džordž. Kasnije iste večeri, otac mladoženje princ Čarls prirediće prijem za par i njihove bliske prijatelje i porodicu.

Isti dan održava se finale FA kupa na kojem Harijev brat princ Vilijam obično predaje pobedniku trofej kao predsednik Fudbalskog saveza, pa još nisu poznati njegovi planovi.

Prošlog meseca Vilijam je rekao da brat još nije tražio da mu bude kum, kao što se očekuje, i kazao da još razmišlja kako da pomiri dve istovremene obveze.

Foto: Tanjug/AP

Venčanje od pola miliona funti

Na venčanju Kejt i princa Vilijema na ulicama je bilo 5.000 policajaca, pa se minimalno toliko očekuje i za ovo venčanje.

Pretpostavlja se da će na svečanosti biti između 600 i 800 gostiju, ali na proslavi oko 300 odabranih, jer mladenci žele što "intimnije" venčanje.

Portal Brajds piše da će venčanje koštati 500.000 funti, dok ce Megan sama platiti venčanicu, kao što je to učinila Kejt 2011. godine.

Foto: Tanjug/AP

Buduća mlada krši kraljevska pravila

Uoči venčanja 19. maja u crkvi Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor, govor bi umesto oca Tomasa Markla mogla da održi Megan i da tako odstupi od još jednog kraljevskog običaja.

Kako piše The Sunday Times, 73-godišnji otac Megan Markl je poznat po svojoj povučenosti, a iako bi ovaj bivši holivudski direktor rasvete, koji sada živi u Meksiku, mogao ćerku da odvede do oltara, teško da će pred okupljenima održati govor.

List navodi da bivša američka glumica planira svom budućem suprugu Hariju da održi govor pun emocija i odanosti, ali i da planira da se zahvali kraljici Elizabeti, pa čak možda da provuče i poneku šalu.

Foto: Profimedia

Najava da će Megan na dan svog venčanja održati govor nije nimalo iznenađujuća, ako se prisetimo njene izjave koju je 2015. dala UN-u.

- Ponosna sam što sam žena i feministkinja... Žena je ravnopravna svom suprugu - rekla je tada Markl, a govoreći sledeće godine o Donaldu Trampu Megan je američkog predsednika opisala kao "razdornog" i "ženomrsca".

Takođe su mediji spekulisali da će Megan do oltara odvesti majka, a ne otac, kao što običaji nalažu. Buduća mlada je odrasla sa majkom i veoma je bliska sa njom, pa je iz tog razloga poželela da je upravo majka bude ta koja će odvesti do oltara.

Već postoji celi niz primera u kojima princ Hari i Megan krše kraljevske običaje.

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari je kraljevsku tradiciju prekinuo pozvavši u septembru Meganinu majku Doriju da im se pridruži na Invictus igrama, pre nego što je od nje ili Meganinog oca tražio blagoslov.

Kraljica je pokazala popustljivost prema mladom paru, pa je Megan bila pozvana na božićno druženje kraljevske porodice iako joj još zvanično ne pripada.

Foto: Tanjug/AP/David Bailey

U planiranju kraljevskog venčanja intenzivno učestvuju i budući mladenci, ne suzdržavajući se od vlastitih vizija za taj dan, iako tradicija nalaže da svako kraljevsko venčanje planira dvorska kancelarija zadužena za protokole, zabave, posete ili putovanja svih članova britanske monarhije.

Kensingtonska palata odbila je da komentariše hoće li Megan Markl na prijamu držati govor.

Foto: AP/Tanjug

Daljinac

(Telegraf.rs/Agencije/The Sunday Times)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ja

    12. februar 2018 | 15:24

    Kraljica izgleda grozno.... preparirana! A nova princeza je neverovatno lepa! Ima divne oci i osmeh!

  • Перагеније

    12. februar 2018 | 22:42

    Венчање деценије за дрљаве Енглезе... Кога још брига. Док се не појави баштован за младу...

  • mama

    13. februar 2018 | 09:10

    Мени они уопште нису пар... А млада је у каријери имала масу голишавих секс сцена...сад се све то платило да се избрише са јутуба и интернета

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA