Svako ko je poželeo ovo ostrvo, ubrzo ga je stiglo prokletstvo: Rajsko mesto čiju mračnu tajnu vekovima niko ne može da otkrije (FOTO) (VIDEO)

Ko god da je poželeo ovo ostrvo u svom vlasništvu ili je nestao bez traga, ili tragično poginuo ili je nakon dolaska na ostrvo finansijski propao

  • 1

Magično italijansko ostrvo Gajola, udaljeno svega tridesetak meatara od Napulja, izgleda kao savršeno mesto za odmor iz snova, ali ipak, na njemu niko ne živi, jer ko god je poželeo da bude vlasnik ovog malog raja, doživeo je neku nesreću.

>>>Mračna strana Tajlanda za koju ne žele da čujete: Deluje kao raj na zemlji, a krije tajne zbog kojih turisti umiru (FOTO) (VIDEO)

Ovaj mali raj podjednako je zanimljiv, kako po izgledu, tako i po pričama koje su se o njemu rasprele. Sastoji od dva manja stenovita ostrva povezana uskim i kratkim kamenim mostom u obliku luka, za koji neki naučnici smatraju da je bio krov nekadašnjeg tunela.

U antičko doba na ostrvu se nalazio hram rimske boginje Venere, čiju je lepotu zamenilo oružje koje su vojnici koristili za odbranu napuljskog zaliva.

Foto: Profimedia

Gajola nije bila naklonjena prema svojim vlasnicima i bez obzira na prekrasan položaj i lepotu kojom obiluje, tamo niko više ne želi da živi, jer se boji prokletstva.

Ko god da je poželeo ovo ostrvo u svom vlasništvu ili je nestao bez traga, ili tragično poginuo ili je nakon dolaska na ostrvo finansijski propao i izgubio sve što je imao. Kako tvrdi lokalno stanovništvo, nesreće su počele kada je prva osoba nestala s ostrva. Bio je to ekscentrični pustinjak poznat pod nazivom "Čarobnjak", koji je živeo u samoći i razgovarao tek s ponekim ribarima. Jednog dana nestao je bez traga.

Bogataš Luiđi de Negri izgradio je prelepu vilu i ubrzo nakon završetka radova je bankrotirao. Nešto kasnije, kapetan Gaspare Albenga hteo je da kupi ostrvo, ali je doživeo brodolom.

U 19. veku, švajcarski bogataš Hans Braun kupio je ostrvce, ali sreća ga nije dugo pratila. Nije prošlo mnogo, a Braunovo beživotno telo je pronađeno umotano u tepih. Njegova supruga se udavila, što je šokiralo lokalno stanovništvo jer je bila poznata kao dobar plivač.

Foto: Profimedia

Od tada, lista tragičnih smrti je samo postajala sve duža. Bogati Nemac Oto Grunbak umro je od srčanog udara ubrzo nakon što se doselio na Gajolu.

Uprkos svim jezivim pričama koje su kružile i farmaceut Moris Iv Sandoz započeo izgradnju vile na ostrvu. Vrlo brzo je psihički oboleo i izvršio samoubistvo u švajcarskoj bolnici.

Dugogodišnji predsednik kompanije Fijat, Đani Anjeli, takođe je na listi želja imao ovaj mali raj, ali ni on nije izbegao prokletsvo koje nosi Gajola. Njegov sin je pronađen mrtav u reci pod mostom poznatim kao "Most samoubistava", a okolnosti nesreće su ostale nerazjašnjene.

U nizu nesreća koje su doživeli vlasnici Gavijole, bio je i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Pol Geti, kome su 1973. godine oteli unuka i tom prilikom mu odsekli uvo.

Da li je reč samo o nizu slučajnosti i spleta nesrećnih okolnosti ili se pak zaista radi o prokletsvu, najuporniji avanturisti i danas pokušavaju da dokuče.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA