Pušila je, pila, jela masno i slatkiše i živela 122 godine: Radila je sve je suprotno od onoga što su joj govorili lekari (FOTO)

Tajnu svoje dugovečnosti, kako je nekada govorila, dugovala je tome što je radila sve suprotno od onoga što su joj pričali lekari.

  • 9

Žan Kalmen iz Francuske imala je 122 godine i pet meseci kada je umrla u avgustu 1997. godine. Tada je dobila zvaničnu titulu najstarije osobe koja je ikada živela.

Tajnu svoje dugovečnosti, kako je nekada govorila, dugovala je tome što je radila sve suprotno od onoga što su joj pričali lekari.

Dečak nežno ljubi u čelo teško ranjenu sestru: Potresna fotografija koja pokazuje kakvo je pravo stanje u Siriji (FOTO)

Žan je pušila, pila alkohol, najviše crveno vino, jela slatkiše i crveno meso. Za doručak je uvek pila po šoljicu - dve kafe.

Kada je napunila 111 godina postala je najstarija osoba u Francuskoj, a sa 113, najstarija na svetu. Sa 114 godina je postala najstarija osoba koja se pojavila na filmu, zahvaljujući maloj ulozi u filmu "Vinsent i ja" iz 1990. godine.

Foto: Profimedia/AFP

Kada je napunila 116 godina postala je prva osoba ikada za koju je zabeleženo da je doživela te godine, a sa 120 godina objavila je i muzički album nazvan "Ljubavnica vremena".

Sa 122 godine dobila je zvaničnu titulu najstarije osobe koja je ikada živela.

Često je jela govedinu, obroci su joj bili začinjeni i jaki, a nakon ručka znala je za zapali cigaretu i popije čašu nekog alkohola.

Kada je napunila 85 počela je da ustaje u 6.45 i svako jutro je izgovarala molitvu. Dok je sedela u fotelji, radila je vežbe, a nakon toga se tuširala i mazala maslinovim uljem.

Žan se 1896. udala za Fernanda Kalmena, sa kojim je bila u braku sve do njegove smrti 1942. godine. Imali su jedno dete. Do svoje 109. godine Žan je živela sama u kući, a nakon toga se preselila u starački dom.

Umrla je u avgustu 1997. godine skoro potpuno slepa, ali s obzirom na godine koje je doživela, bila je relativno zdrava.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA