Uhvatio je ogromnog komarca i tvrdi da je najveći na svetu: Čim smo videli snimak, prestali smo da kukamo na ove naše (VIDEO)

Niko ne voli kada ga ugrize komarac, ali zamislite tek kakvo zlo ovo biće može da bude

  • 8

Kineski stručnjak uhvatio je najvećeg komarca na svetu koji je premašuje sve standarde. Ima neverovatni raspon krila od 11,5 cm i pripada najvećim svetskim vrstama.

Ako odlazite u ove zemlje da radite, možete da dobijete ozbiljnu bolest: Srbi sve više oboljevaju!

Stručnjak za insekte tvrdi da je uhvatio najvećeg komarca na svetu sa neverovatnim rasponom krila od 11,15cm (oko 4,4 inča) koji je oko 10 puta duži od prosečnog komarca.

Masivni insekt je uhvaćen na planini Kingčeng u pokrajini Sičuan na jugozapadu Kine. Komarca je otkrio kineski entomolog Zao Li tokom terenske inspekcije u avgustu 2017. godine.

Gospodin Zao je za "MailOnline" rekao da insekt spada u vrstu koja se zove holorusia mikado, koja je najveća svetska vrsta komaraca s poreklom iz Japana. On je tek nedavno potvrdio da je to najveći komarac na svetu.

Iako je insekt poznat i kao kula na Zapadu, za koju se smatra da se razlikuje od komaraca, gospodin Zao je insistira na tome da je insekt koji je pronašao bio komarac.

- Postoji šira i uža definicija porodice komaraca. Pod uskom definicijom se podrazumeva to da je komarac samo onaj koji grize - istakao je on.

Zao je rekao da je životni vek komaraca oko nedelju dana. Rekordni komarac pretvoren je u uzorak koji će biti prikazan u Muzeju insekata Zapadne Kine, čiji je Zao kustos.

VIDEO: Pogledajte kako jedan ujed komarca može da vam promeni život

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Stvarno?

    28. april 2018 | 16:45

    veliki komarci ne ujedaju ljude. Ovi se hrane malim komarcima. A ovo shto ovaj drzi u ruci je helikopter

  • hmm

    28. april 2018 | 16:19

    Ovako nesto mi je uletelo u sobu pre neko vece, bas je izgledalo kao dzinovski komarac

  • G

    28. april 2018 | 18:44

    Čuj komarac ovo je MIG 29 !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA