≫ 

Uvo izraslo u ruci: Izgubila ga je u saobraćajnoj nesreći, ali je na najneobičniji način dobila NOVO (VIDEO)

Ova tehnika prvi put je izvedena u vojsci, a jedna od prednosti je što na ovaj način smanjena mogućnost nastanka novh ožiljaka

  • 0

Pripadnica američke vojske Šamika Buridž (21) pre dve godine je preživela tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je izgubila levo uvo. Zahvaljujući novoj tehnici, na najneobičniji način dobila je svoje uvo nazad.

Novom procedurom, obavljenoj u vojnom medicinskom centru u Teksasu, plastični hirurzi su, koristeći hrskavicu njenih rebara, stvorli novo uvo koje se razvijalo u njenoj podlaktici.

>>> Đorđe (10) rođen je bez uva, a to nikada ne biste primetili: Hirurg Aleksandar Urošević uspeo je neverovatnu stvar (FOTO)

Kad je dostiglo željenu veličinu, lekari vojnog medicinskog centra Vilijam Bomont u El Pasu, presadili uvo iz ruke na glavu, prenosi CNN.

Ova tehnika prvi put je izvedena u vojsci, a jedna od prednosti je što na ovaj način smanjena mogućnost nastanka novh ožiljaka.

Takođe, uzgajanje uva pod kožom njene podlaktice omogućilo je stvaranje novih krvnih sudova.

- Uvo će imati sveže arterije, vene i živac, tako da će Šamika moći da oseti to - naveo je potpukovnik Oven Džonson na sajtu američke vojske.

Pred Šamikom su još dve operacije, ali ona sada sa više optimizma gleda na budućnost.

VIDEO: Njena dizajnirana vagina košta 14.400 evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA