≫ 

Živeo u socijalnom stanu, rođen kao stolarev sin, sad je najbogatiji čovek u Velikoj Britaniji: Danas "vredi" oko 24 milijarde evra

Najbogatiji Britanac je pored zarađivanja novca, učestvovao i na ekspedicijama na Severnom i Južnom polu i trčao je na maratonima

  • 1

Rođen kao stolarev sin, Džim Redklif (65) nekada je živeo u socijalnom stanu blizu Mančestera, a danas je najbogatiji čovek u Velikoj Britaniji.

Njegov otac vodio je fabriku koja je proizvodila laboratorijski nameštaj a majka je radila u kancelariji koja se bavila knjigovodstvom. Na početku svog života Redklif je sa svojom porodicom živeo više nego skromno.

Sad se bogatstvo ovog osnivača hemijske kompanije Ajneos procenjuje na 21.05 milijardi funti, odnosno oko 24 milijarde evra, prema popisu koji je objavljen u Sandej Tajmsu, a kako je preneo BBC.

Crna Gora ima 48 milionera: Najbogatiji đetić trenutno ima ovoliko para na računu!

Prošle godine Redklifovo bogatstvo vredelo je 15 milijardi funti, odnosno oko 17 milijardi evra. Za samo godinu dana vrednost je porasla za oko sedam milijardi evra.

Najbogatiji Britanac je pored zarađivanja novca, učestvovao i na ekspedicijama na Severnom i Južnom polu i trčao je na maratonima.

Na listi najbogatijih Britanaca na drugom mestu nalaze se braća Hinduja, Sri i Gopi, "teški" 20.64 milijarde funti, odnosno oko 23 milijardi evra,a na trećem mestu je bivši britansko-američki industrijalac a sada medijski tajkun Len Blavatnik sa 15.26 milijardi funti ili 17 milijardi evra.

Džejmi Oliver i modni tajkun Filip Grin su pali na listi koja je objavljena u Sandej Tajmsu.

VIDEO: Rojs King je balkanski kralj Roma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA