Putnici su vrištali, avion je počeo naglo da pada, kopilot visio kroz prozor: Jezive scene u letelici koja je na kraju prizemljena (FOTO)

Većina sistema u avionu prestala je da radi, a pilot je morao da spusti letelicu uz pomoć ručnog upravljača

  • 0

Pilot aviona "Sichuan Airlines" morao je prinudno da sleti nakon što je puklo vetrobransko staklo na pilotskoj kabini. U incidentu su povređeni jedan član osoblja i kopilot koji je izleteo sa sedišta, a pola njegovog tela visilo je kroz prozor.

Do incidenta je došlo kada je avion bio na visini od skoro 10 hiljada metara, a u pilotskoj kabini došlo je do naglog pada pritiska i temperature.

Većina sistema u avionu prestala je da radi, a pilot Liu Čuanjian morao je da spusti letelicu uz pomoć ručnog upravljača.

Pijana stjuardesa u klinču sa putnikom: Psovala, na kraju leta je čekala i hitna pomoć, ali nije svima bilo smešno (FOTO)

On je rekao kako je prvo čuo zaglušujući zvuk, a nekoliko sekundi kasnije shvatio je da se razbilo vetrobransko staklo i da njegov kopilot visi kroz prozor.

- Torbe su popadale, putnici su vrištali, a kutije s hranom letele su po avionu. Avion se toliko tresao da nisam mogao da čujem radio, instrumenti nisu funkcionisali - ispričao je pilot.

Uprkos strašnom incidentu, kopilot je zadobio samo modrice i uganuo zglob, a još jedan član osoblja lakše je povređen. Niko do putnika nije povređen u incidentu.

- Osoblje nam je serviralo doručak kada je avion počeo da se trese. Mi smo počeli da paničimo jer nismo znali šta se dešava, a onda su ispale maske sa kiseonikom. Avion je počeo da pada, sve je trajalo nekoliko sekundi, a onda se smirilo - ispričao je jedan od putnika, preneo je Rojters.

Pucanje vetrobranskog stakla je čest incident i uglavnom se događa zbog udara ptice ili munje.

VIDEO: Usred leta odvalio se unutrašnji prozor na avionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA