≫ 

Bili su u braku 60 godina, pa umrli u razmaku od nekoliko sati: Piteru se slomilo srce kada je saznao da je njegova Rut otišla zauvek

Ništa ne boli kao slomljeno srce

  • 1

U razmaku od samo nekoliko sati, 14. maja, preminuo je novozelandski par Piter Bedford (86) i njegova supruga Rut (83). Pre tačno godinu dana proslavili su dijamantsku godišnjicu braka.

- Dobro je da su otišli zajedno. Bili bi potpuno izgubljeni jedno bez drugoga - rekla je njihova kćerka Kerolajn Bedford.

Vera i njen muž su bili u braku 70 godina, a onda su umrli zajedno za četiri minuta

Piter Bedford primljen je u bolnicu u subotu uveče, 12. maja.

- Mislim da je mama odlučila da se on neće vratiti - rekla je Kerolajn. Rut Bedford umrla je kod kuće na novozelandskom Severnom otoku 14. maja u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu, a njen suprug nekoliko sati kasnije nakon što je čuo za njenu smrt.

Iako je umiranje dugogodišnjih parova u razmaku od nekoliko sati relativno retko, fenomen "smrti od slomljenog srca" tema je niza istraživanja.

Harvardska studija iz 2013. otkrila je da je verovatnoća da osoba umre 30 odsto veća tokom prva tri meseca nakon smrti bračnog druga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA