Ovo je prava istina o dečaku koji je visio sa 4. sprata: Otkriveno gde su mu bili otac i majka i kako je mališan završio na balkonu (FOTO) (VIDEO)

Dečakovom ocu preti tužba za zanemarivanje deteta

  • 8

Porodica četvorogodišnjeg dečaka, koji je visio sa četvrtog sprata zgrade u Parizu, zahvalila je hrabrom migrantu na njegovom herojskom podvigu. Dečak je bio sam u stanu u trenutku kada je završio sa druge strane balkona, a mediji prenose da je otac, koji je trebalo da ga čuva, bio u šopingu, a onda igrao Pokemon Go u gradu.

Migrant Mamudu Gasama (22) iz Malija popeo se, preko fasade, na četvrti sprat zgrade kako bi spasao četvorogodišnjeg dečaka. Na snimku se vidi kako je Gasama za manje od minuta stigao do dečaka, koji je svakog trenutka mogao da se pusti.

- On je istinski heroj - rekla je dečakova bajka, prenosi Bi-Bi-Si.

Herojski podvig migranta koji je spasio dečaka oduševio svet, ali se svi pitaju zašto to nije uradio čovek koji ga je držao? (FOTO) (VIDEO)

Ovako je izgledala akcija spasavanja Foto: Tanjug/AP

OTAC I RANIJE OSTAVLJAO DEČAKA SAMOG

Mediji prenose da je dečaka trebalo da čuva otac, ali da ga je on ostavio samog u stanu kako bi otišao u kupovinu. Njemu sada preti tužba za zanemarivanje deteta.

Četvorogodišnji dečak je pre tri nedelje došao kod oca u Pariz iz Reuniona, gde je živeo s majkom i bakom. Dečakova majka i njihovo drugo dete trebalo je da im se u junu pridruže u Parizu.

Njegov otac živi na šestom spratu zgrade u severnom Parizu, piše BBC.

Prema pisanju medija, dečak je pao dva sprata niže pre nego što je uspeo da se uhvati za ogradu na četvrtom spratu.

 

Majka dečaka je u razgovoru za "Antenne Reunion" izjavila da dečakov otac "nije bio naviknut" na to da sam čuva sina, i da je i ranije znao da ga ostavlja samog.

- Ne mogu da opravdam to što je uradio moj muž. Neki ljudi će reći da je to moglo da se dogodi svakome i to se zaista i dogodilo drugim ljudima. Moj sin je imao sreće - rekla je majka spašenog dečaka.

BBC prenosi, pozivajući se na izvore u francuskom tužilaštvu, da dečakov otac nakon obavljene kupovine nije otišao kući, nego se zadržao na ulicama grada igrajući Pokemon Go.

Javnost se pitala i da li je komšija, koji se pojavio na balkonu susednog stana, mogao da učini više i spasi dečaka pre nego što je do njega došao Gasama.

On je izjavio kako je držao dečaka za jednu ruku, ali nije mogao da ga podigne zbog pregrade koja je stajala između dva stana.

Mamudu Gasama popeo se preko balkona do četvrtog sprata i spasio dečaka Foto: Tanjug/AP

- Nisam hteo da rizikujem i da ga slučajno ispustim. Išli smo korak po korak - izjavio je komšija.

On je dodao kako je dečak imao kostim spajdermena na sebi, prsti su mu bile krvave, a jedan nokat mu je otpao.

GDE JE SADA DEČAK?

Francuski mediji prenose da su dečaka zbrinuli organi vlasti u Francuskoj i da je on sada na sigurnom, a da je njegov otac očajan zbog svega što se desilo.

Ukoliko njegov otac bude optužen za zanemarivanje deteta, prete mu dve godine zatvora i novčana kazna od 30.000 evra.

Majku dečaka ispitaće socijalna služba u Reunionu, prenosi BBC.

U razgovoru za francusku TV stanicu RMC, dečakova baka opisala je trenutak kada je videla snimak na kom njen unuk visi sa balkona.

- Bože, bila sam u šoku! Moj unuk, moj unuk, spasite ga. Na svu sreću, gospodin Gasama znao je kako da se popne. Ispod zgrade je bilo puno ljudi, ali on nije samo stao nego se munjevito popeo do četvrtog sprata. To je bilo zaista neverovatno, bio je jako hrabar - rekla je ona.

VIDEO:

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA