Najskuplja kuća na svetu je na prodaju: Nalazi se na francuskoj rivijeri, stara je 188 godina i ima jedan od najlepših vrtova u Evropi (FOTO)

Poseduje jedan od najlepših vrtova u Evropi, koji obuhvata 35 hektara uređenih travnjaka, 15.000 biljaka i oko 20 staklenika koji sadrže retku tropsku vegetaciju

  • 8

Spektakularna vila "Les Cedres" s 14 spavaćih soba, koja je nekada pripadala belgijskom kralju Leopoldu II, a koja se nalazi na francuskoj rivijeri, stavljena je na prodaju za 350 miliona evra.

Fotografije vile stare 188 godina, smeštene na Azurnu obalu, otkrivaju pravi kraljevski glamur. Izgrađena je za kralja Belgije i to od novca koji je dobio od zemljišta u Kongu.

>>> Opra Vinfri živi u raju od 90 miliona dolara! Od svega što ima njena luksuzna vila zavrteće vam se u glavi! (VIDEO) (FOTO)

Vila se nalazi na Azurnoj obali - Foto: Profimedia

Porodica Marnije-Lapostol, poznata po proizvodnji likera "Grand Marnier", kupila ju je 1924, 15 godina nakon Leopoldove smrti, prenosi Dejli Mejl.

Prelepa građevina, prošle godine je prešla u ruke italijanskog pivskog giganta "Kampari", koji ju je već u oktobru stavio na prodaju.

Vila je izgrađena 1830. godine, a nekada su se na njenom imanju gajile masline.

Porodica Marnije-Lapostol, poznata po proizvodnji likera "Grand Marnier", kupila ju je 1924. godine - Foto: Profimedia

Osim 14 spavaćih soba, poseduje plesnu dvoranu i olimpijski bazen, kao i štalu za 30 konja.

Poseduje jedan od najlepših vrtova u Evropi, koji obuhvata 35 hektara uređenih travnjaka, 15.000 biljaka i oko 20 staklenika koji sadrže retku tropsku vegetaciju.

Bila je u vlasništvu belgijske kraljevske porodice do 1924. godine - Foto: Profimedia

Međutim, uprkos očiglednoj privlačnosti vile, nekretnina se godinama "borila" da bude prodata. Pre dve godine je njena cena bila 1 milijardu evra, a nakon spuštanja početne cifre, sada više nije dostupna za gledanje na internetu. To ukazuje da je možda sišla sa tržišta i da je neko pazario grandioznu vilu.

Izvršni direktor kompanije "Kampari" otkrio je da će prihodi od prodaje biti raspodeljeni među akcionarima.

VIDEO: Rojs King je balkanski kralj Roma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zoran

    5. jun 2018 | 14:37

    Zapad je strasno suplja prica u svakom pogledu.

  • Sirogoj

    5. jun 2018 | 15:54

    Skupo.. A, nije baš ni novogradnja..

  • BG

    5. jun 2018 | 20:39

    E moj brale,dodji kod mene na kolibu da se umijes pod smrk,sednes na panj i uz casu sljive nazdravimo kao ljudi,drustvo ce nam praviti 5 mala jagnjeta koja samo traze da se vole,ne treba ih setati,paziti i kupiti za njima kaku,znaci dok vetar duva,uzivamo uz muziku prirode stvorenu od lisca koja odmara ljudski mozak a i dusu,a uz parce domaceg sira i krisku sveze ubranog paradajza popicemo i jos jednu,nama ne trebaju vile,zamaci i kvadrati,nama treba mir i sloboda koja mnogo vise vredi i koja ne moze da se plati,i zato volim svoju kolibu i dok mi fenjer upire svetlost dok mazim mog zeku po imenu roki ,jedva cekam novi dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA