Mlada majka se porodila i postala alergična na vodu: Ne sme da se tušira, a kada pada kiša, mora da se pokrije jer dobije osip (FOTO)

Šerel ne sme da bude sama kod kuće kada se tušira jer postoji opasnost da dobije anafilaktički šok

  • 0

Majka, koja je postala alergična na vodu nakon što se porodila, mora u potpunosti da prekrije telo kada pada kiša.

Šerel Farudžija iz Kardifa je samo jedna od 35 ljudi širom sveta koji imaju redak poremećaj, a koji joj je, kako je rekla, pretvorio život u noćnu moru.

Šerel ne sme da bude sama kod kuće kada se tušira jer postoji opasnost da dobije anafilaktički šok, piše Miror.

Aerodrom gde su letovi zauvek otkazani: Nalazi se na raskršću puteva Evrope, Azije i Afrike, bio je poprište sukoba zbog kojih je i uništen (FOTO)

Simptomi su se javili šest nedelja posle porođaja Foto: Facebook

Ona je u novembru 2017. rodila ćerku Vilou, ali šest nedelja nakon porođaja javio se bolan osip koji je dobijala svaki put prilikom tuširanja.

Doktorima je trebalo tri meseca da otkriju da boluje od akvagene urtikarije, retkog stanja koje se razvija brzo ako koža dođe u dodir sa vodom.

Za ovu alergiju trenutno ne postoji lek, a doktori veruju da je povezana sa Šerelinim hormonim nakon rođenja ćerke.

- Skoro šest nedelja nakon porođaja, primetila sam da me koža svrbi svaki put kada se tuširam. U početku sam mislila da je reakcija na sapun koji koristim, onda sam pomislila da je u pitanju temperatura vode - rekla je ona.

Šerel je rekla kako je zatim probala da se tušira sa toplom, hladnom i vrelom vodom, ali da je svaki put njena koža isto reagovala.

Nakon tuširanja mora dobro da osuši kožu Foto: Facebook

- Pokuašala sam sve da promenim, ali ništa nije delovalo. Tada nisam ni pomislila da sam alergična na vodu jer nisam ni znala da tako nešto postoji - izjavila je ona.

Mlada majka je priznala kako je nakon porođaja upala u depresiju, što je verovavtno bio okidač za alergiju.

-Bilo je užasno, bila sam na granici samoubistva. Nisam mogla da ustanem iz kreveta, ni da izađem iz kuće, a plašila sam se da će se nešto dogoditi i mojoj ćerkici - otkrila je ona.

Uprkos svom stanju, Šerel se i dalje tušira svakodnevno, ali vodi računa koliko će biti pod vodom.

- Trudim se da brzo osušim kožu, ali to traje oko 30 minuta. Uvek mora da bude neko sa mnom u kući da ne bih upala u anafilaktički šok - rekla je ona.

Šerel sme da pije vodu jer alergija ne utiče na nju interno.

VIDEO: Dečak čudo: Doktori mu predvideli nekoliko sati, sada ima sedam godina i čeka operaciju koja će mu promeniti život

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA