≫ 

Nestrpljivo smo iščekivali Trampovo ludo rukovanje: "Gorila" nastavlja u svom stilu, a da li je i sa Kimom izveo "zgrabi i povuci"? (FOTO) (VIDEO)

Da Tramp izgleda baš voli da se rukuje sa svetskim liderima sa kojima se susreće, dokazuje i današnji susret sa Kim Džong Unom

  • 2

Svima je već dobro poznato da se američki predsednik Donald Tramp veoma "čudno" rukuje sa svetskim liderima, a tako je bilo i danas, kada se nakon dugo nagađanja, hoće li doći do sastanka ili ne, konačno susreo sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Nakon potpisivanja sporazuma, Tramp se rukovao sa Kimom i tom prilikom je, u svom već dobro znanom maniru, povukao severnokorejskog lidera ka sebi.

Tramp i Kim se rukuju Foto: Tanjug/AP

>>> Kanadski premijer ukrotio Trampa: Svi su pričali o njegovom čudnom rukovanju, a onda je ovaj čovek savladao "gorilu" (FOTO) (VIDEO)

Verovatno dobro obavešten o načinu na koji se rukuje njegov američki kolega, Kim je situaciju dočekao s osmehom.

Da Tramp izgleda baš voli da se rukuje sa svetskim liderima sa kojima se susreće, dokazuje još jedan pozdrav sa Kimom na platou ispred zastava dve zemlje.

Kim je s osmehom prihvatio Trampov način rukovanja - Foto: Tanjug/AP

Svetski mediji su od trenutka kada je Tramp započeo bilateralne susrete sa svetskim liderima, primetili da se "čudno" rukuje, da su čak tu vrstu pozdrava prozvali "zgrabi i povuci".

Mnogi političari ostali su šokirani posle sastanka sa njim i čini se da mu je malo ko po tom pitanju dorastao.

Japanski premijer Šinzo Abe definitivno nije. Verovatno se sećate trenutka kad je s vidnim olakšanjem, uz tokolutajući očima, izvukao ruku iz Trampovog stiska.

Slične muke imali su i američki zvaničnici prilikom imenovanja na funkcije.

Na društvenim mrežama mnogi su prokomentarisali da se američki predsednik rukuje kao gorila, a bilo je i onih koji su takvo njegovo ponašanje pravdali činjenicom da želi da se predstavi kao alfa-mužjak.

Ipak, bilo je i onih lidera koji se "nisu dali", poput kanadskog premijera Džastina Trudoa i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kada je došlo do susreta američkog predsednika i kanadskog premijera, u februaru prošle godine, čini se da je Trudo prilično dobro podneo rukovanje s Trampom i da mu je odlično parirao.

Svetski mediji preneli su nije bilo situacije "zgrabi i povuci", kao u prethodnim susretima koje je američki predsednik imao.

Slična situacija dogodila se i kada su se američki i ruski predsednici prvi put sreli uživo na samitu G20, održanom u julu prošle godine u Hamburgu. Da li zbog nervoze što ne uspeva da dominira ili iz pokušaja da pokaže ko je alfa-mužjak, tek Tramp se nekoliko puta rukovao s Putinom, ali ni ovde mu nije pošao za rukom potez "zgrabi i povuci".

VIDEO: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(M.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ДР

    12. jun 2018 | 17:27

    Ево и нас може,слободно, да зграби и повуче!!

  • Isko

    13. jun 2018 | 12:14

    Pošto svi znaju ove fore, to ispada smešno kada se pokuša.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA