≫ 

Oni su zarađivali 56.000 evra godišnje za najbesmisleniji posao: Radili su za Trampa, a glavno sredstvo za rad im je bio selotejp

U SAD se čuvanje svih predsedničkih dokumenata u arhivi Bele kuće smatra zakonskom obvezom, a Tramp ima neobičnu naviku da pocepa službene papire nakon što ih pročita

  • 0

Arhivski službenici u Ovalnom kabinetu američkog predsednika Donalda Trampa, Solomon Larti i Redžinald Jang obavljali su najbesmisleniji posao na svetu - selotejp trakom lepili su komadiće dokumenata koje je Tramp pocepao.

- Prolazimo kroz hrpe pocepanog papira i lepimo ih u celinu. Nekada su dokumenti pocepani po sredini, a nekada u male komadiće poput konfeta. To je kao da slažete slagalicu - naveo je Larti u intervjuu za Politiko.

>>> Pola miliona dolara otvorilo bi vrata Bele kuće za razgovor sa Trampom

Tramp ima neobičnu naviku da pocepa službene papire nakon što ih pročita - Foto: Tanjug/AP

U SAD se čuvanje svih predsedničkih dokumenata u arhivi Bele kuće smatra zakonskom obvezom, a Tramp ima neobičnu naviku da pocepa službene papire nakon što ih pročita.

Kako bi doskočili predsedniku, administracija Bele kuće zaposlila je nekoga ko će "čistiti nered", inače bi Tramp u suprotnom kršio zakon.

- Prozirnom lepljivom trakom lepimo sve pocepane komadiće i kada je dokument gotov predajemo ga nadzorniku. Obnovljeni dokument se onda šalje u Nacionalnu arhivu gde se adekvatno skladišti - objasnio je Larti svoj radni dan i službenu proceduru rukovanja dokumentima.

Larti, koji uskoro puni 55 godina, više od 30 godina radi kao državni službenik, s godišnjom platom od skoro 56.000 evra, ali do sada nikada nije ni pomislio da bi posao mogao da mu bude upravo taj, da lepi pocepana dokumenta predsednika.

Zaposleni selotejpom lepe pocepane papire koje potom šalju u arhivu - Foto-ilustracija: Pixabay

Kada se povećao obim posla, pošto Tramp ima običaj da pocepa memorandume, beleške, pisma, pozivnice ali i ostale papire koji mu prođu kroz ruke, Lartiju se pridružio i Redžinald Jang, analitičar za upravljanje zapisima koji je u administraciji Bele kuće zaposlen više od dvadeset godina.

Jang u početku nije verovao da će mu ubuduće posao biti lepljenje pocepanih papira. Kako je rekao, za platu koju prima, trebalo bi da radi znatno ozbiljniji posao.

- Administrativni sistem u vreme Trampa, sušta je suprotnost onome za vreme bivšeg predsednika Baraka Obame - naveo je Jang.

U međuvremenu, i Larti i Jang su dobili iznenadne otkaze, a iako iz Bele kuće nisu želeli da komentarišu Trampovu naviku cepanja službene dokumentacije, Lartii i Jang tvrde da jedan sektor i dalje zadužen za lepljenje pocepanih papira.

VIDEO KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA