Japanac mesecima izlazio tri minuta ranije na pauzu: Kad su šefovi saznali, javno su se izvinili zbog "prestupnika" (VIDEO)

Njegovu "prevaru" otkrio je kolega, kad je kroz prozor svoje kancelarije video dotičnog muškarca kako tri minuta pre početka dogovorene pauze za ručak izlazi iz kompanije

  • 9

Radnik (64) kancelarije za vodosnabdevanje iz Kobea u Japanu dobio je ukor i novčano je kažnjen jer je u vremenskom razdoblju od sedam meseci 26 puta ranije napustio svoje radno mesto kako bi otišao na pauzu za ručak.

Njegovu "prevaru" otkrio je kolega, kad je kroz prozor svoje kancelarije video dotičnog muškarca kako tri minuta pre početka dogovorene pauze za ručak izlazi iz kompanije i odlazi u obližnji restoran, prenosi Gardijan.

On je sve prijavio šefovima koji su odmah odlučili da sprovedu pravu tajnu akciju kako bi saznali koliko često se to događalo.

Vozač autobusa čuo buku kod motora, otvorio haubu i šokirao se prizorom

Uprava kancelarije za vodosnabdevanje zaposlenom je sa plate skinula polovinu iznosa jednog dnevnog dohotka, ali gore od novčane kazne svakako je bilo javno poniženje.

Naime, šefovi su po razrešenju ovoga slučaja odmah sazvali konferenciju za novinare tokom koje su najoštrije osudili "njegovu neposlušnost koji ih je duboko rastužio". Nakon toga su se svi poklonili u znak izvinjena.

- Pauza za ručak počinje tačno u podne i traje do 13 sati. Dotični gospodin je pogrešio jer je radno mesto napuštao nekoliko minuta ranije. Time je prekršio interna pravila kompanije - izjavio je portparol kompanije iz japanskoga Kobea.

Kažnjeni radnik je u svoju odbranu rekao kako je "morao da promeni radni ritam". Korisnici društvenih mreža masovno su stali u obranu kažnjenog radnika.

Oni se pitaju da li će se ovo "bolesno" pravilo primenjivati i na ljude koji napuštaju kancelariju da bi išli u toalet?

Da podsetimo, japanska vlada je, zbog velikog pritiska javnosti, prošlog meseca morala zakonom da zabrani prekovremeni rad u trajanju od 100 sati na mesec, nakon samoubistva 24-godišnjeg Japanca, kojeg je 2015. stres na poslu oterao u smrt.

VIDEO: Državni posao zamenili su neobičnim zanimanjem na selu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • V

    22. jun 2018 | 08:57

    Ja bi prekovremeni rad ukinuo. Dozvolio bi do 1 h nedeljno ili pola radnog vremena jedne subote u mesecu. Ako radnici konstantno ostaju prekovremeno to znaci da nemaju dovoljan broj radnika za posao koji obavljaju i da mogu da zaposle dodatni broj radnika na odredjeno vreme i koliko toliko smanji broj nezaposlenih u zemlji. Ovako samo narod ispasta i ovi koji rade i ovi koji cekaju na poso jedni nemaju vreme za svoj zivot i vecina njih nije placena za prekovremeno a drugi nemaju od cega da zive.

  • Deki

    22. jun 2018 | 09:11

    Kad bi tako bilo kod nas ja platu nebi primao do kraja zivota 😁

  • ⭐⭐⭐

    22. jun 2018 | 11:43

    3 minuta ranije? Evo ne znam dal su oni nenormalni ili mi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA