Muškarcu izvađeno 2 kilograma fekalija iz stomaka: Samo 3 dana je imao zatvor i zamalo ostao nepokretan

Muškarac nije mogao da hoda, a lekari nisu mogli da pronađu puls u ekstremitetu

  • 0
bol, stomak, pain, upala Foto: Pixabay.com / Žučna kesa je mala vrećica ispod jetre

Zbog dva kilograma fekalija u crevima, muškarac (57) iz Australije, zamalo nije ostao nepokretan, koje su zaustavile dotok krvi ka udovima. Nesrećni čovek je tri dana patio od zatvora zbog čega je osećao mučninu, bolove u nozi, a 24 časa nije mogao da se kreće.

Tokom tri dana koliko je patio od zatvora u njegovom stomaku došlo je do ogromnog nagomilavanja fekalija u stomaku. Iz tog razloga otekao je abdomen pa su bili blokirani veliki krvni sudovi i odsečen dotok krvi ka desnoj nozi.

Prodajom sopstvenog izmeta možete da zaradite više od 10.000 evra: Mora da bude "sveža" i ne smete da jedete ovu hranu (VIDEO)

Muškarac nije mogao da hoda, a lekari nisu mogli da pronađu puls u ekstremitetu. Kako su preneli mediji, noga je počela i da mu se hladi, piše Miror.

Slučaj je objavljen u nedeljnom medicinskom žurnalu "BMJ", u kojem je navedeno da je patio od "sindroma abdominalnog pregrađivanja". Prema navodima stručnjaka, ovaj sindrom je bolno i potencijalno opasno stanje koje izaziva krvarenje ili oticanje unutar zatvorenog snopa mišića, poznatog kao mišićni odeljak.

Zbog zatvora mogao da ostane bez noge Foto: BMJ Report

Mediji navode da su hirurzi uspeli da uklone dva kilograma fekalija iz njegovih creva, kao i da se nakon četiri dana na intenzivnoj nezi čovek potpuno oporavio. Prema navodima "BMJ" sindrom može da bude visoko smrtonosan i zahteva hitan tretman.

"Miror" prenosi da je od velike količine fekalija došlo i do oštećenja bubrega, i da je došlo do blokade glavne arterije koja sprovodi krv do noge.

- Fekalije su mu uklonjene, što je dovelo do potpunog oporavka - navedeno je u izveštaju.

Odmah nakon operacije otok njegovog stomaka je splasnuo, a krv je ponovo mogla da protiče do noge. Tek posle 13 dana mogao je ponovo da hoda bez pomoći.

VIDEO: Dečak čudo: Doktori mu predvideli nekoliko sati, sada ima sedam godina i čeka operaciju koja će mu promeniti život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA