Misterija ogromnog pustinjskog crteža: Niko ne zna ko ga je nacrtao, a sada jedan čovek nudi nagradu za tu informaciju (FOTO) (VIDEO)

Već postoje brojne teorije o tome ko je mogao da nacrta ovu figuru, a jedna od najpopularnijih jeste da je to uradila grupa Amerikanaca

  • 1

U Južnoj Australiji, u jednom malog mesta Mare, nalazi se pustinja koja krije jednu veliku misteriju. Na pustom zemljištu urezana je džinovska aboridžinska figura. Široka je 35 metara i visoka oko četiri.

U pitanju je jedan od najvećih geoglifa na svetu i zove se "čovek iz Marea". Otkrivena je 1998. godine, a od tada niko nije uspeo da razgonetne njeno poreklo i namenu.

Međutim, sada je jedan preduzetnik iz Australiji odlučio da ponudi nagradu od 5.000 australijskih dolara (3.700 američkih dolara) za bilo kakvu informaciju o njoj.

Mit o Jetiju stariji više od 100 godina je konačno razrešen: Ovo je istina o čudovištu sa Himalaja (VIDEO)

On se zove Dik Smit, a ono što je zanimljivo vezano za njega jeste da njegovo interesovanje za ovaj crtež datira još iz 2016. godine.

Od tada je utvrdio je samo da je geoglif iscrtala grupa ljudi.

Crtež privlači veliku pažnju Foto: Wikimedia

- Nije bilo grešaka, sve je odrađeno veoma profesionalno. Vidim da je nemoguće da to uradi jedna osoba, potrebno je bar troje, a za crtanje su potrebne nedelje. U tom slučaju, kako su uspeli to da sakriju već 20 godina? - pita se Smit.

Već postoje brojne teorije o tome ko je mogao da nacrta ovu figuru, a jedna od najpopularnijih jeste da je to uradila grupa Amerikanaca.

Teorija je nastala jer je nakon otkrića "čoveka iz Marea" štampi stiglo par saopštenja koji su ovo delo predstavili kao "najveće svetsko umetničko delo".

Saopštenja su bila napisala engleskim koji je najviše podsećao na američki engleski.

Jedna od teorija jeste i da iza ovog crteža stoji aboridžinski umetnik Barius Goldberg. On je navodno svojim prijateljima rekao da stoji iz dela, ali to nije zvanično potvrđeno, a Golberg je umro 2002. godine.

Postoje i nagađanja da iza geoglifa stoji i australijska vojska, ali i američko Er Fors.

Zbog pustinjskih uslova ovaj crtež je već počeo da bledi, a preduzetnik iz Australije se nada da će novac motivisati ljude da reše misteriju.

VIDEO: Verovali ili ne u Beogradu možete kupiti Putinov portret

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cika Velja

    26. jun 2018 | 16:15

    Isto kao crtezi u zitu...prvo su to bili vanzemaljci,a onda ni reci kad se otkrila istina!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA