Bazen koji je veličine 11 fudbalskih terena, ne vidi mu se kraj i dubok je dovoljno čak i za ronioce: A nije najveći na svetu (FOTO)

Iako svi pomislimo da nijedan bazen ne može biti konkurencija moru i plaži, bazen u privatnom rizortu u Čileu ruši sve predrasude, jer u njemu možete i da plivate i da jedrite, a da vam pritom niko ne smeta

  • 3

Do 2015. godine čuveni bazen u hotelskom kompleksu San Alfonso de Mar u Čileu, koji zauzima istu površinu kao i 11 fudbalskih terena, odnosno 6.000 standardnih bazena, važio je za najveći bazen na svetu.

Iako ga je tada sa trona skinuo hotel "Citystars" u Šarm el Šeiku u Egiptu, čiji je bazen s površinom od 12,5 hektara proglašen najvećim i zabeležen u Ginisovoj knjizi rekorda, čileanski bazen koji više liči na more, nego na bazen i dalje oduzima dah i vrlo je posećen.

>>> Ventilaciona cev pala je sa plafona tik pored čoveka, a on pukom srećom ostao živ: Horor na bazenu "11. april" (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U ovom bazenu može čak i da se jedri - Foto: Profimedia

Izgradila ga je multinacionalna kompanija "Crystal Lagoons", a na površini od oko osam hektara sadrži ukupno 66 miliona galona filtrirane vode iz Tihog okeana.

Iako svi pomislimo da nijedan bazen ne može biti konkurencija moru i plaži, bazen u privatnom rizortu u Čileu ruši sve predrasude, jer u njemu možete i da plivate i da jedrite, a da vam pritom niko ne smeta.

Da se u njemu nećete samo brčkati, govori i podatak da mu je maksimalna dubina 35 metara, pa u njemu možete i da ronite, a postoji i mogućnost skijanja na vodi.

Maksimalna dubina iznosi 35 metara, pa u njemu možete i da ronite, a postoji i mogućnost skijanja na vodi - Foto: Profimedia

Posebnu draž celom bazenu daje njegova tirkizna boja, a temperatura vode iznosi 26 stepeni, tako da je ovde znatno ugodnije, ali i sigurnije kupanje nego u okeanu.

Bazen je otvoren 2006. godine, nakon pet godina gradnje, a za ceo projekt potrošeno je između 1,5 i dve milijarde dolara.

VIDEO: Ilon Mask testira podmornicu za spasavanje dece iz tajlandske pećine

(Telegraf.rs/punkufer.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Pera

    9. jul 2018 | 14:01

    Eto šta ti je maler, imaju "milion" kilometara obale na okeanu, ali nažalost voda je isuviše hladna da bi se kupalo, pa su zato i morali da prave ovakav bazen. Ovo sam napisao isključivo ako nekom bude čudno zašto su pravili bazen pored mora. A u pitanju je okean.

  • Neko

    9. jul 2018 | 22:25

    Ma kod nas ni trotoar ne umeju da naprave da ne ispuca ili ko zna kog razloga ga ponovo prekopavaju. Ovome možemo samo da čitamo i ništa više.

  • Joe

    9. jul 2018 | 13:53

    Ovo moze isto da se napravi u Beogradu,da se zatvore dve strane kod ratnog ostrva ,i eto divnog jezera....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA