Kršten najmlađi član kraljevske porodice: Princ Lui spavao u majčinom naručju (FOTO)

Treće dete princa Vilijama i Kejt Midlton rođeno je 23. aprila

  • 4

Vojvotkinja od Kembridža ljuljuškala je usnulog princa Luija u naručju, kada su pristigli na njegovo krštenje u ponedeljak popodne. Kejt (36) je sijala od sreće dok ju je pozdravljao nadbiskup od Kanterberija ispred Kraljevske kapele palate Sent Džejms u Londonu, piše Dejli mejl.

Zašto je 9. jul važan datum za kraljicu? Princ Lui će danas biti kršten, a ovi ljudi nisu pozvani (FOTO)

U kraljevskoj porodici, krštenje je intimna ceremonija, Foto: Tanjug/AP

Pored nje je bio i njen suprug, vodvoda od Kembridža (36), koji je za ruke vodio najstarijeg, princa Džordža (4) i princezu Šarlot (3). Kada ju je otac upoznao sa nadbiskupom, šarmirala ga je kada mu je pružila ruku.

Njih su u stopu pratili princ Hari (33) i njegova supruga, vojvotkinja od Saseksa (36), Megan Markl, koja je izgledala veoma elegantno u maslinasto zelenoj haljini Ralfa Lorena. Krštenju su prisustvovali i princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola, Majkl i Kerol Midlton, Džejms i Pipa Metjuz i Džejms Midlton.

Princeza Šarlot šarmirala nadbiskupa, Foto: Tanjug/AP

Za ovu priliku, princ Lui nosiće istu krem haljinicu koju su nosili njegovi brat i sestra, a koja predstavlja kopiju haljinice koju je nosila najstarija kćerka kraljice Viktorije 1841. godine.

Za razliku od kraljevskih venčanja, kraljevska krštenja su male i intimne ceremonije, na kojima su obično prisutni samo članovi uže porodice i kumovi.

Princ Lui nosio je istu odeždu kao njegovi stariji brat i sestra, Foto: Tanjug/AP
Ceremonija krštenja traje oko 40 minuta, Foto: Tanjug/AP

Sama ceremonija krštenja jedanaestonedeljnog princa će trajati oko 40 minuta, a kako prenose britanski mediji, maleni princ imaće šest kumova, a danas su otkrivena njihova imena: Nikolas van Kucem, Gaj Peli, Hari Obri-Flečer, Lora Mid, Hana Karter i Lusi Midlton.

VIDEO: Kraljevsko venčanje princa Harija i Megan Markl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA