≫ 

Misterija bele sveščice na stolu: Jedan od lidera je na sastanku hvatao beleške, da li to otkriva ko je glavni u Helsinkiju? (FOTO)

Ovaj detalj je odmah privukao veliku pažnju, a tumačenja su različita

  • 15

Dok su se Donald Tramp i Vladimir Putin rukovali pre početka sastanka oči u oči, jedan detalj sa stola je privukao veliku pažnju.

Kao što se vidi na fotografijama nastalim sa prvog zvaničnog bilateralnog sastanka dvojice lidera, samo jedan od njih je na ovaj važan događaj poneo svesku i olovku. U pitanju je ruski predsednik Vladimir Putin.

3 sekunde stiska, hladnoće i bez osmeha: Kako je izgledalo rukovanje dva svetska lidera u "nikad gorim odnosima" (VIDEO)

Putin spreman za hvatanje beleški, za razliku od Trampa Foto: Tanjug/AP

Na stolu pored Putina vide se sveska i olovka, dok je Tramp na sastanak došao praznih ruku. Ova situacija odmah je izazvala polemiku na društvenim mrežama, a korisnici navode da je Putin na sastanku samo "hvatao beleške".

Pre početka sastanka analitičare je zabrinulo to što sa susreta neće biti zvaničnih zapisa.

Naime, CNN je upitao Belu kuću zašto predsednik želi da se sastanak održi iza zatvorenih vrata, oči u oči sa Putinom. Iz Bele kuće su saopštili da je Tramp želeo direktan sastanak, bez "curenja" informacija ili intervencije od strane drugih ljudi. Takođe, kako prenosi BBC, Tramp verovatno ne želi da postoji evidencija o onome što će biti rečeno na sastanku.

Izgleda da Tramp nije računao na to da će Putin na sastanak doći kao "štreber", sa sveskom i olovkom za beleženje svega onoga što bude izgovoreno.

Video: Čiji je stisak bio jači? Rukovali se Tramp i Putin

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Petar

    16. jul 2018 | 16:30

    Putin mora da mu nacrta, da bi ovaj shvatio.

  • EU

    16. jul 2018 | 16:50

    Za neupucene... to nije obicna hemiska olovka... To je olovka koja snima zvuk i video!!!

  • Kale

    16. jul 2018 | 21:43

    Lud pamti, pametan zapisuje, kaze drevna poslovica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA