Amerikanci ne znaju da pronađu Evropu na mapi sveta, a pogledajte kako su reagovali kada je trebalo da pokažu svoju državu (VIDEO)

Odavno vlada mišljenje da Amerikance ne zanima ostatak sveta, ali i da su ograničeni i gluplji od, na primer, Evropljana

  • 17

Poznati američki voditelj Džimi Kimel ponizio je sopstvenu naciju pitavši Amerikance da kažu kako se zovu pojedine zemlje na mapi. Oduvek vlada mišljenje da Amerikance ne zanima ostatak sveta ali i da su ograničeni, a najnoviji snimak je to i potvrdio.

Njegov tim je na ulicama Los Anđelesa postavio mapu sveta i upitao prolaznike da li mogu da kažu kako se zove bar jedna zemlja. Većina je pokazivala na Afriku, a kada im je rečeno da je to kontinet, oni su bili u čudu.

Seksi skejterka: Niko na plaži nije očekivao da je devojka ovoliko razgibana (VIDEO)

Slučajni prolaznici čudili su se zašto bi neko uopšte znao kako se zovu zemlje Afrike, ali i neki od njih nisu znali ni Ameriku da pronađu na mapi.

Amerikanci nisu znali ni Evropu da pronađu na mapi, niti da navedu ijednu državu Južne Amerike.

Odavno vlada mišljenje da Amerikance ne zanima ostatak sveta, ali i da su ograničeni i gluplji od, na primer, Evropljana.

Ovo nije prvi put da su Amerikanci pokazali neznanje.

Vašington post je 2014. objavio istraživanje u kojem je samo 14 posto Amerikanaca moglo da pronađe Ukrajinu na mapi. Veliki procenat ljudi smestio je ovu zemlju na Grenland.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sale

    17. jul 2018 | 14:41

    To je posledica sistema školstva kakav nam se nameće od 2000. godine. Uskoro možemo čekivati ovakve odgovore i od naše dece.

  • Wien

    17. jul 2018 | 16:13

    Posljedica skolovanja...generacije Amera demokrata je skolovano samo da zna zaokruziti glasacki listic ostalo nije bitno...

  • Duka

    17. jul 2018 | 16:37

    Krajnji cilj svake vlade je da kroz ciljanu dugorocnu decenijsku reformu dobije krajnje glupu i neobrazovanu naciju da bi mogli lakse da kontrolisu mase .Poslusna i nezainteresovana nacija koja ima sta da jede i pije i niocemu drugom da ne misli je idealna za manipulaciju ,to je san svake vlade na ovom svetu.sa ovim stavom se neslazu svi nesposobni politicki poltroncici,ciji je intelektualni domet samo da saznaju gde ima dobar burek da se kupi za direktora da bi sto bolje mogli da mu se uvuku i sto dublje svesni svog neobrazovanja i niske inteligencije u nivou kvocke starosti dve godine.na ovaj nacin nestaje nacija a ne zato sto nema finansija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA