≫ 

Tramp želi "više američki" predsednički avion: Novi model imaće i nove boje (FOTO) (VIDEO)

Tramp je naglasio da ne treba više da se koriste iste "bejbi plave boje" i da će novi izgled "biti neverovatan", "vrhunskih linija" i "najbolji u svetu"

  • 0

Predsednik SAD Donald Tramp odlučio je da promeni plavo-belu boju predsedničkog aviona "Air Force One" u crveno-plavo-belo.

Tramp želi da avion izgleda "više američki" i da se pomeri od "Džeki Kenedi boje", koju dizajner Rejmond Levi naziva "svetlosna ultramarinska", preneo je BBC.

>>> Trampovo lice zla: Lik omraženog američkog predsednika nalazi se na najčudnijim mestima, pa čak i na ekstaziju ubici (FOTO) (VIDEO)

Novi predsednički avion biće restilizovan - Foto: Tanjug/AP

Boje službenog aviona američkih predsednika izabrali su 1960-tih godina tadašnji predsednik Džon Kenedi i prva dama Žaklina Džeki Kenedi.

Novi model neće biti završen najranije do 2021. godine.

Novi avion biće "u najvećoj meri za buduće predsednike", s obzirom na to koliko vremena treba da se napravi, rekao je Tramp za CBS tokom vikenda.

Tramp je naglasio da ne treba više da se koriste iste "bejbi plave boje" i da će novi izgled "biti neverovatan", "vrhunskih linija" i "najbolji u svetu".

"Air Force One" se sastoji od dva aviona. Prvi zvanični let je bio 1959. godine, tokom predsedavanja Dvajta Ajzenhauera i imao je crvenu i zlatnu boju sve do predsednika Kenedija, koji je izabrao svetlo plavu nijansu i belu, a to se zadržalo do današnjeg dana.

Kritičari Trampovog izbora naveli su da i ruski predsednički avion, takdoje, ima crveno-belo-plavu boju.

Kina i Francuska, takođe, na avionima imaju crveno-belo-plavu kominaciju boja.

Kako je Hafington Post nedavno pisao, američki predsednik žalio se i na mekoću ručnih peškira u predsedničkom avionu.

BBC je preneo i da Tramp traži veći krevet u predsedničkom avionu, odnosno da bude sličan krevetu kakav poseduje u svojoj privatnoj letelici.

Sadašnji avioni "Air Force One" stari su skoro 30 godina i prvi je njima leteo predsednik Džordž H.V. Buš.

VIDEO: Tramp: Ja sam stabilan genije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA