≫ 

Prizor koji slama srca: Devojčica na kiši i vetru radi domaći kako bi jednog dana našla posao i pružila dom porodici (VIDEO)

Ovaj snimak koji je dirnuo brojna srca, zabeležio je slučajni prolaznik u Manili

  • 2

Osmogodišnja devojčica, koja živi na ulicama Manile na Filipinima, snimljena je kako radi domaći zadatak na kiši i na sve načine trudi se da sačuva knjige i sveske da ne pokisnu. Njena posvećenost dirnula je sve koji su videli snimak i udružili su se da joj pomognu.

Snimci Elejn Dolfo, koja pored toga što živi na ulici, mora da se bori i protiv kiše dok piše svoj domaći zadatak, brzo su postali viralni, prenosi Unilad.

Vredna devojčica nije dozvolila ni oluji da je poremeti, dok je vetar duvao stranice sveske, ona je nastavila da piše. U jednom trenutku je navukla kaput preko glave kako bi sebe i svoj rad zaštitila od kiše.

Ignorisala je upozorenje i nastavila da vozi bicikl preko mosta koji se podizao: Tada je nastao ovaj bolni snimak (VIDEO)

Dirnuti koliko je Elejn posvećena školovanju, kao i uslovima u kojima živi, pokrenuta je stranica "GoFundMe" kako bi se prikupila pomoć devojčici i njenoj porodici.

Ovaj snimak koji je dirnuo brojna srca, zabeležio je slučajni prolaznik u Manili. Njemu je rekla kako želi da bude najbolja u razredu, kako bi dobila odličan posao i pomogla svojoj porodici.

Uprkos tome što žive u prestonici, veliki broj porodica živi daleko ispod granice siromaštva i prisiljene su da žive na ulici dok plaćaju školovanje svojoj deci.

I pored toga što dobro obrazovanje nije karta za bolji život, Elejn se trudi da ne preskače školske obaveze.

Dok je devojčica radila domaći, njena majka Elen (40) i sestra Aleksandra (4) spavale su pored kotlarnice zgrade. Njen otac Džeri (42) nedavno se razboleo i više nije bio u stanju da radi. Stanodavac ih je izbacio na ulicu nekoliko dana pre nego što je nastao ovaj snimak, jer nisu mogli da plate kiriju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • dafa

    21. jul 2018 | 20:46

    Sta sve Ima na ovome svetu? Boze,boze....

  • Mara

    22. jul 2018 | 21:46

    Mala je jos pa misli da ce je knjiga spasiti. Nasa omladina posle najboljih fakulteta 20god.ucenja napusti zemlju i ode trbuhom za kruhom. A mi smo ih ucili samo skola i nista vise nije bitno. Ispade da je samo skola nebitna a sve ostalo je bas bitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA