≫ 

Rusija objavila video snimke nove generacije nuklearnog naoružanja (VIDEO)

Novo oružje uključuje novu interkontinentalnu balističku raketu, globalnu krstareću raketu, nuklearni torpedo, hipersonične avionske i nuklearne projektile i laser

  • 0

Rusko Ministarstvo odbrane u četvrtak je objavilo video snimke pet novih sistema oružja, za koje je predsednik Vladimir Putin, nakon pobede na predsedničkim izborima rekao da su najbolji do sada i da američku odbranu čine "neefikasnom".

Novo oružje uključuje novu interkontinentalnu balističku raketu, globalnu krstareću raketu, nuklearni torpedo, hipersonične avionske i nuklearne projektile i laser.

>>> Ruska nuklearna podmornica za sudnji dan: Može da sravni sve gradove na obalama izazivajući talase visoke 100 metara (VIDEO)

Iako se ruski predsednik pohvalio novim naoružanjem tokom svog govora, mnogi su bili skeptični i nisu verovali da zaista postoji.

INTERKONTINENTALNA BALISTIČKA RAKETA

Sarmat (RS-28 Sarmat ICBM) je interkontinentalni balistički projektil sa tečnim punjenjen, za koji je Putin naveo da ima neograničen domet i da može da se suprotstavi bilo kakvoj opasnosti koja vreba iz vazduha.

Ovaj projektil u obliku silosa ima nekoliko opcija korisnog opterećenja, uključujući 10 velikih ili 16 malih bojnih glava ili kombinaciju bojnih glava i kontramera.

Izgleda da je uspešno testiran krajem marta, a očekuje se da će se na terenu pojaviti do 2020-2021.

NUKLEARNI TORPEDO

Posejdon je nuklearni torpedo koji razvija veliku brzinus, koji za razliku od bilo kog drugog nuklearnog oružja može da deluje pod vodom.

Za razliku od drugih nuklearnih oružja u kojima je dugotrajna radioaktivnost samo opasan neželjeni efekat, Posejdon koristi radioaktivni otpad kako bi odvratio, prestrašio i potencijalno kaznio neprijatelje u narednim decenijama.

KRSTAREĆA RAKETA - BUREVESTNIK

U svom obraćanju nakon izborne pobede, Putin je Burevestnik nazvao "globalnom krstarećom raketom", tvrdeći pritom da ima neograničen domet i nuklearni pogon.

Kako je preneo CNBC, projektil je bezuspešno testiran četiri puta između novembra 2017. i februara 2018. godine i ponovo u maju ove godine, ali je leteo samo 35 kilometra.

HIPERSONIČNA RAKETA

Kinžal (H-47M2), što na ruskom znači bodež, je nuklearna, hipersonična, avionska krstareća raketa koja je uspešno testirana iz aviona MiG-31BM u martu.

Prema Rusima, ona ima maksimalnu brzinu od 10 maha i raspon od 1.200 milja.

LASER PERESVET

Kapaciteti lasera Peresvet još uvek su obavijeni misterijom, ali kako je preneo Tass, "postavljeni su na mesta trajnog raspoređivanja ... U toku su napori da se u potpunosti osposobe za delovanje".

Dva ruska vojna analitičara navela su da bi se laseri mogli koristiti za vazdušnu i protivraketnu odbranu.

VIDEO: Avion budućnosti, Su-57 ruska moćna vazdušna zver

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA