≫ 

Pronađen ukradeni dijamant vredan 17 miliona evra u Dubaiju, a lopov je pokušao da ga prokrijumčari na neoriginalan način (VIDEO)

Uspešan ishod akcije policija može da zahvali saslušanju stotinak osumnjičenih i pregledu snimaka nadzornih kamera, na koje je potrošila hiljade sati

  • 0

Policija u Dubaiju saopštila je u četvrtak da je pronašla redak modri dijamant vredan 17 miliona evra, koji je bio ukraden i zatim prokrijumčaren u Šri Lanku.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama, policajci navode da je dijamant ukrao čuvar kompanije za međunarodni prenos novca koji je uspeo da onesposobi tri sigurnosna sistema.

>>> Milijarde tona dijamanata je zatrpano ispod površine Zemlje: Problem je što je do njih nemoguće doći, osim na jedan način

Dragoceni kamen potom je trgovačkim brodom poslao na Šri Lanku sakrivši ga u paru cipela.

Policija je navela da je dijamant pronašla pošto je pretražila sav teret na brodu. Uspešan ishod akcije policija može da zahvali saslušanju stotinak osumnjičenih i pregledanju snimaka nadzornih kamera, na koje je potrošila hiljade sati, navodi isti izvor.

Glavni osumnjičeni, uhapšen je u emiratu blizu Dubaija, a na kraju je priznao krađu.

Ne navodeći ko je njegov vlasnik, policija u Dubaiju je objavila da je dijamant najvredniji predmet koji je do sada pronašla.

VIDEO: Srbi krali nakit u Mađarskoj pa pali u ruke policiji

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA